6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăLifestyleFood5 semințe de legume care se plantează toamna

5 semințe de legume care se plantează toamna

Nimic nu se compară cu savoarea și sănătatea oferite de alimentele crescute pe cont propriu. Dintre acestea, anumite legume pot fi cultivate încă din sezonul autumnal pentru a fi sigur că vei beneficia de toți nutrienții disponibili.

Principalul motiv pentru această alegere constă în faptul că plantarea toamna le permite legumelor să crească înainte de a veni iarna, iar, la sosirea primăverii, acestea sunt pregătite să producă inflorescențe comestibile, aspect care, la rândul său, promite o recoltă timpurie și sănătoasă.

Așadar, dacă vrei să afli ce tip de seminte legume sunt utile în toamna acestui an, ai ajuns în locul potrivit! Iată ce se plantează în sezonul autumnal și cum este recomandat să cultivi solul!

1. Salată verde

Semințele de salată verde se pot planta în funcție de climat și preferințe, dar, în general, această etapă se realizează primăvara sau toamna pentru a evita temperaturile extreme de vară.

Pentru o recoltă de toamnă târzie sau de iarnă timpurie, aceste semințe de legume pot fi plantate în august sau septembrie în zone cu toamne blânde. Aceasta va permite creșterea frunzelor de salată înainte de a sosi vremea rece.

2. Broccoli

Alte semințe de legume ce pot fi plantate toamna sunt cele de broccoli. Fiind o legumă cu frunze comestibile și o inflorescență verde bogată în nutrienți, aceasta are nevoie de o anumită temperatură pentru a crește și a produce o recoltă sănătoasă.

În plus, broccoli este un soi de legumă susceptibilă la anumite boli și dăunători care sunt mai activi în timpul verii. Plantarea toamna poate ajuta la reducerea riscului de infestare și boală.

3. Morcov

Semințele de morcov se plantează de obicei în toamnă ținând cont de climat și preferințe. Plantarea toamna permite solului să se răcească, ceea ce contribuie la o mai bună dezvoltare a morcovilor. În zonele cu ierni blânde, semințele pot fi plantate în septembrie sau octombrie.

Totuși, în regiuni cu ierni mai reci, aceste semințe de legume pot fi puse în pământ începând cu luna august. La fel ca restul legumelor discutate în acest articol, plantarea toamna oferă morcovilor un avantaj pentru dezvoltare în primăvara următoare.

seminte legume

4. Țelină

Această legumă rădăcinoasă cu frunze verzi și tulpină fibroasă este adesea folosită în bucătărie pentru aroma și valoarea sa nutritivă. Este importantă din punct de vedere alimentar datorită conținutului său bogat de vitamine (A, K, C), minerale (potasiu, sodiu) și fibre dietetice, care contribuie la sănătatea sistemului digestiv și a inimii.

Țelina are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, iar cultivarea sa are loc în soluri bogate în nutrienți. Din acest punct de vedere, poți opta pentru soiul de țelină Giante di Praga, recomandat atât pentru culturile timpurii, cât și pentru cele de toamnă.

5. Ceapă verde

Cei care vor să se bucure de ceapă verde proaspătă și crocantă la sosirea primăverii trebuie să planteze arpagicul încă de pe acum. Majoritatea persoanelor preferă să aștepte până în lunile octombrie-noiembrie pentru a planta aceste semințe. În ceea ce privește brandurile recomandate, trebuie amintite cele oferite de Tetenyi attelelo.

Găsești toate aceste semințe legume și multe altele în cadrul magazinului online PlantMaster.ro, unde te așteaptă cele mai bune produse și oferte pentru cultura ta!

Cele mai citite

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...

Ministerul Finanțelor atinge un record: 16,4 miliarde lei atrași de la populație prin titlurile de stat Fidelis în 2024

Cea mai recentă emisiune, derulată între 9 și 18 decembrie 2024, a generat investiții de 2,6 miliarde de lei Ministerul Finanțelor a atras de la...

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...
Ultima oră
Pe aceeași temă