12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleFood10 secrete pe care chelnerii nu le-ar spune niciodată

10 secrete pe care chelnerii nu le-ar spune niciodată

Există o mulţime de secrete ale meseriei pe care chelnerii nu ţi le-ar spune niciodată, client fiind.
Între reguli de igienă cel puţin dubioase şi alimente pe care nici măcar nu ştiai că le consumi, revista Reader’s Digest, citată de ziare.com, a realizat un top al celor mai bine păstrate secrete în rândul chelnerilor.

1. În majoritatea restaurantelor, după ora 20, toată cafeaua e decofeinizată pentru că nu vrea nimeni să stea să cureţe două ibrice.

2. În mâncărurile pentru copii se pune zahăr ca să le placă mai mult, chiar şi în blatul de pizza.

3. Dacă eşti vegetarian şi întrebi dacă folosesc supă de legume, chelnerii vor spune că da, deşi nu folosesc, pentru că oricum nu poţi sesiza diferenţa.

4. La multe restaurante, felul ‘special’ este acela de care vor să scape până nu se strică, mai ales dacă este vorba de un fel care implică peşte.

5. Lămâile din băuturi nu sunt spălate niciodată şi toată lumea pune mâna pe ele.

6. Unele restaurante cumpără sosurile de salată cu bidonul şi apoi pun în ele câteva ierburi şi spun că sunt proaspete.

7. Dacă vrei să îl faci pe un chelner să te urască, cere-i ceai cald. Este printre puţinele băuturi care nu pot fi făcute automat: trebuie să iei un ceainic, să pui apa la fiert, să tai lămâia, să iei mierea, o ceaşcă, o linguriţă, şi totul pentru puţini bani.

8. Chiar şi la cel mai scump bufet la micul dejun, în 99 din 100 de cazuri ouăle “amestecate” sunt făcute din pudră.

9. Evită să iei masa de Ziua Mamei sau Sfântul Valentin pentru că este foarte aglomerat şi nu se mai pune accentul pe calitate ci pe viteză, plus că totul este foarte scump.

10. Nu comanda peşte duminica sau luni. Transporturile de peşte se fac de obicei de două ori pe săptămână, aşa că poţi comanda liniştit de marţi până vineri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă