6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFestivalul Vinului Dobrogean „Pontus Euxinus“: Vinuri, gastronomie și petreceri la Constanța

Festivalul Vinului Dobrogean „Pontus Euxinus“: Vinuri, gastronomie și petreceri la Constanța

Degustări de vinuri de la unele dintre cele mai populare crame dobrogene, precum și de produse gastronomice locale – preparate din carne și brânzeturi artizanale, pâine și cozonaci, plăcinte, patiserii și dulciuri, precum și programe artistice, petreceri tematice, expoziții de obiecte tradiționale și loc de joacă pentru copii sunt numai câteva dintre activitățile agendei evenimentului Festivalul Vinului Dobrogean „Pontus Euxinus“, care are loc weekendul acesta (de joi până duminică), în Piațeta Ovidiu din Constanța.

Producătorii de vin care vă invită să-i (re)descoperiți sunt: Crama Histria, Crama Darie, Domeniul Bogdan, Crama Viișoara, Crama Rasova, Vinex Murfatlar, Domeniile Adamclisi, Crama Hamangia, Vinuri de Măcin, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură-Vinificație Murfatlar.
Reprezentanții Asociației Țăranii Dobrogeni vor fi și ei prezenți, și anume: Magazinul Țăranilor Dobrogeni, Picurarul de la Stejaru – Mirabela Burichter, Gosiu Zoia / ferma de văcuțe de la Rândunica – Tulcea, Sunai Cadir –  tătar dobrogean din Valu lui Traian, Agri Veneția – ferma de oi de la Ciucurova, cunoscuta Mamaia Maria de la Horia, Valentina Koker – cu patiserie turcească și obiecte tradiționale lipovenești, Laura Macri – iconar/icoane pe sticlă și marele artist dobrogean – sculptorul George Marincu.

Alături de aceștia, alți vendori de food, precum Plăcinte pe Plită, Alice Delice, Bubble Waffles, Moara Veche, Călin Mirela, Irish Pub Constanța, Grill World, Ice Craft vă îmbie, de asemenea, la degustări care mai de care mai apetisante.

 
Obiectivele festivalului
 

– Promovarea vinului și a cramelor dobrogene;
– Promovarea vinurilor de calitate prin antrenarea jucătorilor autohtoni din industria vinului dobrogean într-o competiție benefică consumatorului;
– Promovarea culturală a vinului;
– Educarea publicului despre caracteristicile și simplicitatea vinurilor dobrogene;
– Promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul turismului viticol;
– Promovarea Municipiului Constanța ca destinație turistică multiculturală;
– Promovarea utilizării ambalajelor ecologice a viticulturii organice și alimentației sănătoase.

Program 

Joi: 12:00 -22:00
Vineri: 12:00 -22:00
Sâmbătă: 12:00 -22:00
Duminică: 12:00 -22:00

Mai multe detalii găsiți pe site-ul și pe pagina de facebook ale festivalului. Evenimentul este organizat de Irish Pub Constanța.

Text: Adriana Popescu, www.vinul.ro 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă