7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFC Steaua și CSA Steaua au semnat un acord care va expira...

FC Steaua și CSA Steaua au semnat un acord care va expira pe 15 decembrie

FC Steaua şi CSA Steaua, clubul armatei care a câștigat în instanță drepturile asupra mărcii Steaua, au anunţat că au ajuns la o înțelegere temporară, pentru ca activitatea echipei de fotbal să nu fie afectată timp de o săptămână. Acordul între cele două părți va fi valabil până la 15 decembrie.

După data de 15 decembrie, cluburile vor continua discuţiile pentru a pune în practică decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la marca Steaua.

Acordul între cele două părți are ca scop desfășurarea activității echipei în condiții optime. UEFA nu ar fi permis echipei Steaua să evolueze în Liga Europa, în meciul de joi, cu Dinamo Kiev, fără însemnele clubului. În urma deciziei ÎCCJ clubul a pierdut dreptul de a mai folosi marca Steaua, intrată acum, din nou, în posesia CSA. 

"În urma discuţiilor purtate reprezentanţii celor două cluburi au stabilit, de comun acord, următoarele: 1. Cele două cluburi au luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie; 2. Cluburile au ajuns la o înţelegere astfel încât să nu afecteze activitatea echipei de fotbal în campionat şi în cupele europene şi să nu producă prejudicii de imagine celor două cluburi sau sportului românesc, valabilă pentru meciurile care se vor desfăşura în cele două competiţii până la data de 15 decembrie 2014; 3. După această dată cele două cluburi vor continua discuţiile şi vor elabora termenii viitoarei colaborăari, definitivând elementele concrete de punere în practică a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al FC Steaua şi CSA Steaua.

Reprezentanţii celor două grupări s-au întâlnit, luni, la sediul CSA Steaua, pentru a discuta pe tema situaţiei generate de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 3 decembrie 2014. La întâlnire au participat preşedintele clubului de fotbal, Valeriu Argăseală, vicepreşedintele Iulian Gheorghişor, iar CSA Steaua a fost reprezentat de preşedintele clubului George Boroi şi membrii Consiliului de conducere, conform Mediafax.

Steaua va juca în această săptămână, joi, în Liga Europa, de la ora 22.05, pe teren propriu, cu Dinamo Kiev, în ultima etapă a grupei J a competiţiei, şi duminică, de la ora 20.00, în deplasare, cu CSMS Iaşi, în sferturile de finală ale Cupei Ligii, acestea fiind ultimele meciuri oficiale din 2014 ale echipei antrenate de Constantin Gâlcă.

Instanţa supremă a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi.

Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronunţat miercuri o decizie finală în acest proces, dând câştig de cauză Clubului Sportiv al Armatei.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă