16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleFC Rapid, aproape să deraieze și în acest sezon

FC Rapid, aproape să deraieze și în acest sezon

Rapid București încheie într-un mod dezastruos turul acestui sezon, ocupând ultimul loc în clasamentul Ligii I, la nu mai puțin de 7 puncte de locul care ar putea-o salva de la retrogradare. Revenirea în Liga I a produs multă dezamăgire în rândul suporterilor, iar actuala conucere nu pare să poată schimba macazul.

Cu o garnitură trimisă în focul Ligii I și care este cârpită din mers, FC Rapid, clubul care, în trecut, reprezenta cu multă onoare un colos precum Căile Ferate Române (CFR), a ajuns în situația de a visa la salvarea de la retrogradare. De fapt, la fel cum CFR-ul a rămas doar umbra colosului de altă dată și Rapidul urmează o soartă asemănătoare, cu toate că între cele două mai există o legătură poate doar la nivel de identitate. Însă asemănările pot continua, la fel cum CFR-ul a fost „nășit” de diferiți politicieni și acoliți ai lor și clubul Rapid a trecut prin mânile mai multor patroni. Diferența este că cei care s-au despărțit de Rapid au ieșit mai mult în pierdere.

Doar 11 puncte a reușit Rapidul să acumuleze în cele 17 etapa ale turului, asta în ciuda faptului că echipa era privită ca o speranță de către fani, mai ales după parcursul bun, ce e drept în Liga a 2-a. Contrar așteptărilor demiterea lui Ionel Ganea a fost eșec, rezultatele vorbind de la sine. Ganea a avut 8 puncte în 9 etape, în timp ce înlocuitorul său, directorul tehnic al echipei, Marian Rada, a adunat doar 3 puncte în 8 meciuri. Șocul dorit la Rapid nu s-a produs, iar în meciul cu Pandurii, din etapa a 17-a, pierdut cu 2-0, giuleștenii au arătat că în plus mai sunt ocoliți și de șansă. Emil Dică a ratat un penalti la scorul de 1-0 pentru adversari.

Dinu Gheorghe, care se identifică cu perioada de glorie a clubului de după 90', încearcă acum să resusciteze o echipă care a avut neșansa de a deveni ciuca bătăilor în acest sezon al Ligii 1. Pentru a rămâne în primul eșalon Rapidul trebuie să câștige în retur peste 20 de puncte (din cele 51 disponibile), adică cel puțin de două ori față de cât a acumulat în primele 17 etape. Chiar și așa s-ar putea să nu fie destul. Locul 12, primul care evită retrogradarea, are 18 puncte la pauză de iarnă și este greu de crezut că echipa care va încheia sezonul pe acest loc nu va avea măcar 30-35 de puncte. Spre exemplu în ediția trecută, echipa de pe locul 12 a terminat cu 40 puncte, iar cea de pe locul 14, primul care evita retrogradarea, 39 de puncte.

În aceste condiții Dinu „Vamă” ar putea fi depășit de situație, chiar și dacă va fi întărit lotul, mai ales că de la acționarul majoritar, Valerii Moraru, clubul s-a ales cu sume derizorii și mai mult cu promisiuni. Situația la club este mai mult decât gravă, iar obiective precum ieșirea din insolvență și salvarea de la retrogradare par tot mai greu de atins. Astfel că după această primă parte a campionatului putem spune, fără a exagera, că avem numele primei echipe retrogradate.

Cele mai citite

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă