Perioada rece din an vine cu schimbări majore şi la nivelul vestimentaţiei, fiecare dintre noi încercând să îşi conceapă outfit-uri cât mai călduroase şi confortabile, chiar dacă sezonul răcoros presupune purtarea mai multor haine. Alegerea pieselor vestimentare se va face în funcţie de confortul termic pe care îl asigură, dar şi de lejeritatea şi libertatea de mişcare pe care le asigură pe durata purtări.
Lâna Merino şi confortul termic
Fibrele folosite pentru crearea pieselor vestimentare destinate sezonului rece, variază între bumbac, lână şi poliester, îmbunătăţirea acestora făcându-se prin accesorizare şi prin conceperea unor croieli specifice. Hainele şi accesoriile de iarnă pot deveni greoaie şi pot limita libertatea de mişcare, context în care lana Merino câştigă din ce în ce mai mult teren în preferinţele multora dintre noi, tocmai datorită proprietăţilor pe care le deţine. Lâna Merino provine de la rasa de ovine cu acelaşi nume, una dintre cele mai vechi rase de oiţe, crescute chiar şi pe teritoriul ţării noastre.
Principala caracteristică a lânii provenită de la oiţele Merinos, este aceea că firul de lână este foarte subţire, comparativ cu cel al altor rase de oi. Fineţea acestei fibre, face ca orice produs realizat din aceasta să ofere un confort termic foarte mare, în acelaşi timp şi protecţie în faţa umidităţii. Textura foarte delicată o recomandă contactului direct cu pielea, fiind plăcută la atingere. O altă caracteristică importantă este cea a faptului că se usucă rapid, permite ventilaţia la nivelul pielii şi se constituie într-o barieră importantă în faţa bacteriilor eliminate prin transpiraţie, neutralizând mirosurile neplăcute. Este foarte uşor de întreţinut şi, foarte important, este un produs ecologic.
Când purtăm haine şi accesorii din lâna Merino
Lâna Merino a fost adoptată în crearea unora dintre cele mai variate piese vestimentare, destinate atât ţinutelor de stradă, cât şi celor sportive, tocmai datorită proprietăţilor pe care le deţine. Un tricou cu mânecă scrurtă fabricat din lână Merino va putea fi purtat ca bază într-o ţinută de zi, pe sub un hanorac, o cămaşă sau o geacă, alături de o pereche de pantaloni groşi. Pentru zilele geroase, se poate adopta lenjeria termoactivă, formată dintr-o bluză de piele şi o pereche de colanţi. Tot lenjeria de acest gen este recomandată celor pasionaţi de sport, o repriză de jogging, un meci de fotbal în aer liber sau schiatul putându-se desfăşura confortabil, la o temperatură corporală optimă şi fără a transpira excesiv, dacă pe sub echipament se poartă lenjerie termoactivă din lână Merino.
Un pulover din lână Merino va oferi confortul termic necesar pe durata unei zile reci de iarnă, chiar dacă ţinuta este destinată mersului la birou. O nuanţă neutră, se va potrivi perfect pieselor vestimentare formale, specifice acestui stil. Lâna Merino este recomandată şi accesoriior de sezon, o căciulă sau o cagulă din această fibră contribuind semnificativ la menţinerea echilibrului termic şi la păstrarea unui mediu uscat.
Lâna Merinos – Versatilitate şi confort termic
Toate caracteristicile deţinute de lâna Merinos, o recomandă atât din punct de vedere funcţional, cât şi al aspectului. Textura extrem de fină şi delicată, face ca o piesă vestimentară realizată din această lână să permită o purtare plăcută şi prietenoasă cu pielea, atât într-o ţinută urbană, cât şi în una tehnică, detinată practicării sportului. Fie că se alege un tricou sau lenjeria termoactivă, dacă se poartă accesorii precum o căciulă sau o cagulă, dacă se alege un tricou cu mânecă lungă sau un pulover, echilibrul termic este asigurat, iar aspectul ţinutei va fi unul modern şi în tendinţe.
(Postare sponsorizată)