26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăLifestyleEuropenii iau în calcul boicotarea Cupei Mondiale din Rusia

Europenii iau în calcul boicotarea Cupei Mondiale din Rusia

Cupa Mondială din Rusia ar putea fi boicotată de ţările europene. Oficialii Uniunii Europene au luat în calcul această variant ca urmare a implicării militare a Rusiei în Ucraina.

Măsura ar face parte dintr-o posibilă extindere a sancţiunilor luate împotriva Moscovei ca urmare a violenţelor din estul Ucrainei, despre care se presupune că sunt cauzate de înarmarea rebelilor pro-ruşi de către Rusia, informează espn.co.uk.

Un potenţial boicot al Cupei Mondiale de fotbal din 2018 reprezintă ultima ameninţare a oficialilor occidentali la adresa Rusiei.

Astfel, ţările europene le-ar putea interzice fotbaliştilor să participe la Cupa Mondială. De asemenea, oficialii occidentali ar putea interzice companiilor de stat ruse să-şi desfăşoare activitatea pe teritoriul Uniunii Europene, iar sportivilor şi artiştilor ruşi le-ar putea fi interzisă participarea la evenimentele internaţionale.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a lăudat de câte ori a avut posibilitatea cu capacitatea Rusiei de a organiza competiţii grandioase. Ultimul exemplu a fost ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, care au costat peste 38 de miliarde de euro. Pentru organizarea Cupei Mondiale costurile sunt estimate la aproximativ 15 miliarde de euro. În Rusia, meciurile de la Cupa Mondială se vor disputa pe 12 stadioane din 11 oraşe: Moscova, Kaliningrad, Sankt Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Soci şi Ekaterinburg.

Acesta nu ar reprezenta primul boicot al unei competiţii importante. În 1980, Statele Unite ale Americii au refuzat să-şi trimită sportivii la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, ca urmare a invadării Afganistanului de către trupele sovietice, în timp ce patru ani mai târziu, blocul comunist a boicotat ediţia de la Los Angeles, potrivit Mediafax.

 

Cele mai citite

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...
Ultima oră
Pe aceeași temă