Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mai ales în această perioadă a anului, există mese care trebuie să aibă cu adevărat un aer de sărbătoare. Cum facem asta?

Decorațiuni festive pentru masa de Revelion

Fie că este vorba despre o masă în familie, un eveniment festiv sau masa noastră zilnică, servirea ei reprezintă şi un prilej de întâlnire, de conversaţie, o pauză de la activitaţile şi îndatoririle cotidiene – așadar, o „ocazie specială“.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

30.12.2019 - 20:23

Pentru a realiza un decor în concordanţă cu sărbătoarea de Revelion, specialiştii ne spun să pornim de la reguli elementare! Înainte de toate dumneavoastră, gazda, trebuie să fiţi relaxată şi binedispusă pentru a transmite şi invitaţilor starea de bine.

Foto Ikea

Aşa că aveţi grijă ca totul să fie planuit din timp şi aranjat corespunzător pentru a elimina grijile ce vin odată cu îndatoririle de gazdă. În felul acesta toată lumea se poate bucura de masa frumos aranjată, de mâncarea gustosă şi în primul rând de o companie plăcută.

 

Organizarea şi aranjarea mesei

 Cu siguranţă cunoaşteţi regulile de bază legate de numărul şi poziţionarea farfuriilor, a paharelor şi a tacâmurilor în funcţie de felurile de mâncare servite, însă este important de ştiut şi faptul că această organizare a mesei trebuie să asigure fiecărui invitat un spaţiu minim de 50 cm pentru a-i oferi confort şi libertate de mişcare.
Pentru că fiecare amănunt contează, un detaliu ce nu trebuie trecut cu vederea în demersul nostru de a realiza un aranjament reuşit este şi faţa de masă. Fie că este albă, viu colorată, brodată sau cu imprimeuri, ea contribuie semnificativ la decorul pe care urmărim să îl creăm.
Dacă este lungă, vă sugerăm să o prindeţi din loc în loc cu bride mascate cu diferite ornamente. Acest lucru are efect estetic, dar şi practic, deoarece invitaţii îşi pot mişca picioarele în voie.

Pentru că este vorba despre un aranjament festiv, trebuie să vă canalizaţi atenţia asupra acelor elemente care impun nota de sărbătoare. Dar nu vă gândiţi exclusiv la decoraţiuni şi imprimeuri, ci animaţi aranjamentul prin felul în care pot fi pliate sub diferite forme şi prinse fie cu inele speciale (din diverse materiale şi de diferite culori), fie legate cu panglici, mărgele sau alte ornamente specifice evenimentului. Şi accesoriile absolut necesare unei mese, precum vesela, tacâmurile, paharele, pot fi alese pentru a sublinia tema evenimentului. Deci ceea ce trebuie să faceţi este să aveţi o idee coerentă de la care să plecaţi şi să coordonaţi restul elementelor pentru a o pune „în scenă“.

 

Comentarii