12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăLifestyleDe ce să ții cont atunci când cumperi veste de blană? Cele...

De ce să ții cont atunci când cumperi veste de blană? Cele mai importante criterii care contează

Clasicele veste de blană se mențin și în trendurile acestui an. Sunt piese atemporale, care se află la modă chiar și astăzi, deși este o perioadă predominată de fast fashion. Vestele concepute din blană naturală nu au egal: sunt considerate piese de lux, care nu pot lipsi din nicio garderobă, explică specialiștii în design vestimentar. Odată ce ai o astfel de piesă, garderoba ta va avea mai multă valoare.

Aceste veste blana, spre deosebire de alte piese concepute din blană naturală, nu au nevoie de o „ocazie” pentru a fi scoase din dulap. Sunt articole versatile, ușor de integrat chiar și în ținutele de zi cu zi, cărora le conferă un aer chic, o notă de autenticitate și de rafinament. Iată care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când cumperi veste!

Tipul de vestă de blană și nivelul de confort termic așteptat

De la bun început trebuie să știi că articole vestimentare mai călduroase ca blănurile nu există. Ceea ce a conceput natura nu poate fi reprodus de om, iar blănurile naturale oferă un nivel de confort termic fără egal. Totuși, există o distincție între blănurile naturale și din perspectiva acestui aspect.

Specialiștii clasifică blănurile în două mari categorii: blănuri cu păr scurt și blănuri cu păr lung. Trebuie să știi că nivelul optim de confort termic este direct proporțional cu lungimea firului de păr. Excepție blana de nurcă! Deși se regăsește în categoria blănurilor cu păr scurt, este foarte, foarte călduroasă – datorită desimii firelor de păr din componența sa. Astrahanul are cel mai scăzut grad de izolare termică, dintre toate tipologiile de blănuri.

Rezistența materiei prime și a piesei vestimentare

Spre deosebire de produsele caracteristice industriei de fast fashion, hainele din blană naturală se remarcă prin rezistența lor sporită și se transmit din generație în generație. Se pot utiliza chiar și peste 20 de ani, apelându-se ocazional la restilizare și reparații. Vorbim despre un produs de lux, o investiție pe termen lung, iar calitatea materiei prime este definitorie pentru durata de utilizare a unei haine de blană.

Îți recomandăm să cumperi astfel de piese doar de la retaileri care îți pot garanta calitatea materiei prime și care îți oferă garanție pe termen lung (3 ani). Printre cele mai rezistente haine de blană care se pot purta zi de zi, fără a se instala uzura, se numără haina din blană de nurcă (vizon). Mai pretențioasă e blana de cinchilla, spun experții.

Croiul și unicitatea modelului

Bineînțeles, nu poți cumpăra o vestă de blană fără să te asiguri că îți place cum arată, cum se potrivește siluetei tale și cum te face să te simți. Mai mult, aspectul este și un indiciu pentru calitatea hainei de blană. Dacă vei observa același model pe toate site-urile, în toate centrele comerciale și ad-urile din online, este un semn cât se poate de clar, crește-ți nivelul de atenție și de precauție.

Evită așa-numitele „chinezării”, bunurile lipsite de valoare și alege o piesă dintr-o serie foarte scurtă sau unicat, care dă valoare unei haine de blană. În plus, dacă vei face achiziția dintr-un magazin de top, vei primi și consiliere vestimentară, pentru a identifica cea mai potrivită blanita dama pentru tine. La Casa de Blănuri MG, magazin certificat Furmark, ai parte de toate aceste avantaje și te poți bucura de cea mai sigură experiență de cumpărare. Primești chiar și garanție extinsă, de 3 ani, la fiecare haină din blăniță damă achiziționată.

Spor la cumpărături!

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă