-2.2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăLifestyleDe ce este necesar un Brand Book?

De ce este necesar un Brand Book?

Un Brand Book este un ghid vizual și conține linii directoare privind marca (brandul).

· Ghidul include: design de logo, culori, fonturi și key visuals care alcătuiesc brandul. Acesta poate fi folositor pentru crearea unei imagini complete a brandului, pentru realizarea unui portofoliu, pentru educarea publicului despre cum arată un brand de succes sau, de ce nu, ce direcție a parcurs afacerea până la momentul respectiv.

Un Brand Book este mai mult decât o simplă listă de fonturi și culori. Cu ajutorul lui puteți crește puterea brandului, aliniind-l cu strategia de afacere. Foarte util pentru a explica elementele fundamentale de strategie, el răspunde la câteva întrebări esențiale. (Ce reprezintă brand-ul? Care este mesajul transmis? Care este publicul țintă? Ce agentie de branding este potrivită pentru brandul meu?)

Dacă ai ales să creezi acest manual doar pentru a îți păstra în ordine elementele grafice, chiar dacă aceasta reprezintă un bun început, rămânând doar la acest nivel poți rata o oportunitate foarte mare pentru afacerea ta. Un brand book cuprinzător, bine definit și strategic va aduce eficiență și organizare în toate proiectele de promovare. Va impune consecvență echipei de marketing, dar va susține în același timp și alte departamente, de vânzări și servicii.

 

Cât de mare este un manual de branding?

Contează foarte mult complexitatea brandului și cât de amănunțit vrei să prezinți lucrurile. Manualul de branding urmărește prezentarea corectă a imaginii firmei, având un set de reguli bine definite în relația cu departamentul de marketing și producții de publicitate care nu trebuie să se abată de la standardul de calitate impus.

 

Procesul de creare al unui Brand Book

· Pregătirea regulilor de folosire a elementelor de identitate vizuală.

· Realizarea și implementarea grafică cu toate regulile de utilizare.

· Prezentarea manualului de brand.

 

Cum să faci un Brand Book?

· Brandul tău are o strategie de brand, care cuprinde viziunea ta, personalitatea si poziționarea ta pe piață.

· Brandul tău are o poveste în spate, un mesaj.

· Brandul tău are o identitate vizuală, reprezentarea vizuală a companiei, produselor, serviciilor (fonturi, culori, logo.)

În continuare aveți prezentată structura unui Brand Book împărțit în 2 secțiuni care descrie într-un mod eficient cum se va prezenta compania pe piață.

Standardul brandului

– Prezentare logo, compoziție logo

– Stabilire culori, fonturi, elemente logo

– Slogan.

Secțiune 1.1– Spațiu și dimensiuni

Secțiune 1.2– Ajustare simboluri – fonturi principale, secundare, culori

Simboluri de sprijin adiacente

Secțiune 1.3 – Fundal-Culori principale

Culori Secundare

Fundal principal, secundar

Secțiune 1.4 – Culori- Paleta de culori folosită

Culori folosite doar cu logo-ul monocrom si policrom

Secțiune 1.5 – Tipografie-Fonturi

Fonturi principale

Fonturi secundare

Exemple Aplicații incorecte Logo

 

Implementare

Secțiune 2.1– Documente oficiale

Antet, Carte de vizită, plic

Secțiune 2.2 – Amplasarea corectă a logo-ului

                Secțiune 2.3 – Semnalistică

Exemplu: Recepție, Steaguri, Totem

Secțiune 2.4 – Car Branding

Secțiune 2.5 – Echipamente, uniforme

Secțiune 2.6 – Obiecte promoționale

Exemplu: Căni, pixuri, ecusoane

Fiecare secțiune arată cum trebuie reprezentat brandul – de la aplicații corecte și incorecte ale logoului, până la ierarhia fonturilor și alte elemente specifice care fac diferența dintre un brand bine conturat ce poate rezista timpului și unul vag care nu se reprezintă coerent în fata clienților, colaboratorilor și partenerilor.

Acest manual păstrează toate detaliile importante pentru imaginea afacerii tale. El influențează toate aspectele ce țin de comunicare, promovare, lansare de noi produse și servicii la același standard vizual. Trebuie să ții cont de modul în care realizezi acest manual și aceasta înseamnă să ai o strategie adaptată, cu mesaje substanțiale iar în baza lor să te strădui să creezi un instrument bun, pe care toți membrii echipei tale să îl folosească.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă: Am votat pentru acel candidat care poate să reprezinte valori ale democrației românești

Președintele PNL, Nicolae Ciucă  a votat în comuna Balotești, la alegerile prezidențiale Nicolae Ciucă a ajuns la ora 8 la o secție de votare din...

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...
Ultima oră
Pe aceeași temă