10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleCuriozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic:

  1. Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8 ouă de Paște, suficient pentru o săptămână întreagă.
  2. Cea mai mare vânătoare de ouă de Paște a avut loc în Florida, unde 9.753 de ouă de Paște au fost găsite de 501.000 de oameni.
  3. În 2007, un ou de Paște acoperit cu diamante s-a vândut pentru aproape 9 milioane de lire.
  4. Când oamenii mănâncă iepurași de ciocolată, 76% mușcă mai întâi urechile, 5% aleg picioarele și 4% optează pentru coadă.
  5. Având în vedere toate aceste ouă de ciocolată pentru familie, rude, iubiți și prieteni, nu ar trebui să fie o surpriză că gospodăriile cheltuie în medie 75 de lire pe delicii de Paște în fiecare an.
  6. În Statele Unite, 90 de milioane de iepurași de ciocolată și 91,4 miliarde de ouă de jeleu sunt produse în fiecare an. La Paște, americanii consumă mai mult de 16 milioane de jeleuri folosite pentru a umple centrul gol al ouălor de Paște, ceea ce este suficient pentru a înconjura globul de trei ori.
  7. Cheltuielile pe ciocolata de Paște reprezintă 10% din cheltuielile anuale cu ciocolată din Marea Britanie.
  8. Primul ou de ciocolată din Marea Britanie a fost produs în 1873 de Fry’s din Bristol.

9. Cel mai înalt ou de ciocolată de Paște a fost realizat în Italia în 2011. Avea 10,39 metri înălțime și cântărea 7.200 de kilograme, fiind mai înalt decât o girafă și mai greu decât un elefant. Totuși, Portugalia este casa celui mai mare ou de Paște decorat, care a atins aproape 15 metri în înălțime și 8 metri în diametru când a fost făcut în 2008.

10. Numele Paște își are originea în Eostre sau Eastre, o zeiță anglo-saxonă a luminii și a zorilor.

Ostara, sau Eostre sau Eastre, este Zeița germanică a primăverii și a zorilor.

11. În perioada medievală, o sărbătoare a aruncării ouălor era organizată în biserică, unde preotul arunca un ou fiert tare către băieții din corul bisericesc. Ouăle erau apoi pasate de la un băiat la altul, iar cel care avea oul când ceasul bătea ora 12 era câștigătorul și putea păstra oul. Obiceiul de a oferi ouă de Paște apare încă din antichitate.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă