20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCum să-ți reamenajezi terasa, în Pandemie, alături de Sun Leader

Cum să-ți reamenajezi terasa, în Pandemie, alături de Sun Leader

Odată cu sosirea primăverii și amenajarea terasei, puteți profita de momentele pozitive oferite sezonul mult așteptat. Specialiștii de la Sun Leader oferă soluții de acoperișuri retractabile pentru terase, prin care oamenii de afaceri își pot înfrumuseța terasele și le pot menține deschise în orice anotimp.

În acest an, afacerile din domeniul HoReCa au fost în continuare afectate de pandemia de COVID-19, iar proprietarii de restaurante au fost nevoiți să-și restrângă programul de lucru. Specialiștii de la Sun Leader au peste 40 de ani experiență în domeniu și le sugerează oamenilor de afaceri să-și amenajeze spațiile exterioare cu pergole retractabile pentru a avea terasele acoperite. În acest fel, vor avea mai mulți clienți la terase pe viitor și condiții adaptate restricțiilor pandemiei.

La fel ca și spațiile din interiorul restaurantelor și terasa trebuie să ofere condiții bune și confortabile. Pentru asta, este importantă  instalarea de pergole cu acoperiș retractabil, cât și mobilarea exterioară a teraselor de la cafenele, restaurante sau baruri. Acest lucru poate fi realizat și de patronii din domeniul HoReCa și cei din sectorul comercial. De asemenea, pergolele retractabile cu închideri glisante sunt soluții Premium și pentru clienții privați sau rezidențiali.

Cum puteți profita la maximum de spațiul exterior, pentru a da valoare afacerii?

Fără îndoială, specialiștii de la Sun Leader au dreptate când recomandă pergolele retractabile pentru a crește valoarea economică și funcțională a unei unități comerciale. Acestea pot îmbunătăți aspectul și confortul unei terase sau zone în aer liber, din locuri publice. Oamenii de afaceri pot fi convinși de faptul că spațiul exterior poate atrage mai mulți clienți, doar dacă este amenajat în cel mai frumos mod posibil.

Cum se poate face asta? Conform celor de la Sun Leader, amenajarea terasei unui restaurant, cafenea sau bar poate începe cu alegerea acoperișului. Acest lucru este esențial deoarece acoperișul retractabil al pergolei poate proteja de radiațiile ultraviolete (UV), de razele arzătoare ale soarelui în lunile caniculare, de rafalele de vânt și precipitații. Prin urmare, s-ar putea opta pentru instalarea unei pergole cu acoperiș retractabil, care să fie fixată pe structură specială din aluminiu, sau să fie prinsă de peretele de sprijin al clădirii, prin tirani de susținere.

O idee genială ar fi amenajarea unei terase închise cu sticlă, care pot fi folosite pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile atmosferice. Există și pergole de acest fel, care oferă o protecție mai mare, care au închideri din sticlă și chiar încălzitoare cu infraroșu sau sprinklere.

Pentru zonele mai aglomerate sunt recomandate pergolele în consolă care au structura fixată de peretele clădirii cu tirani metalici. Elementele de fixare sunt din oțel inoxidabil și ascunse în profilul pergolei.

 

Patronii din sectorul HoReCa și cei din domeniul comercial au o soluție practică de a-și proteja zonele exterioare ale barurilor, restaurantelor și hotelurilor de condițiile vremii nefavorabile. Ei pot instala pergole bioclimatice, care garantează o protecție excelentă împotriva factorilor externi – vânt, ploaie, lapoviță, zăpadă.

Acestea sunt foarte rezistente la zăpadă și pot fi folosite în orice moment al anului. Au lamele din aluminiu care se rotesc și se retrag, sistemul lor fiind foarte bine automatizat. Scurgerea apei în caz de precipitații se face printr-un jgheab și în stâlpii de rezistență ai pergolei.

Alte avantaje oferite de pergolele bioclimatice sunt:

·         Pot susține până la 200 kg/mp de zăpadă, deci sunt alegerea perfectă pentru zonele unde ninge abundent iarna; sunt folosite îndeosebi la munte

·         Pot avea un sistem de iluminare LED și Dimmer de reglare a intensității luminii

·         Acționarea acoperișului se face prin telecomandă Somfy

·         Pot avea și un sistem de închidere din sticlă, sau zipscreen pentru mai multă umbră.

Alegerea modelului de pergolă se face în funcție de condițiile tipice zonei unde se află terasa, deoarece în anumite cazuri este necesară și achiziționarea unor accesorii sau personalizarea ei cu sistem de închidere, iluminare, încălzire sau alte facilități.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă