13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum ne pregatim masinile pentru sezonul rece

Cum ne pregatim masinile pentru sezonul rece

Insa in acest sezon speram ca nu vor mai exista probleme si nici haos in alegerea corecta a anvelopelor, pentru noi iti sarim in ajutor cu sfaturi utile.

Codul Rutier ne obliga sa ne asiguram masinile cu anvelope potrivite pentru sezonul rece, cand carosabilul este umed sau inghetat. Exista doua variante pentru soferi, achizitia de anvelope de iarna sau cele All Season, care, dupa cum ii spune si numele, sunt potrivite pentru toate sezoanele. Trebuie totusi sa fiti atenti, nu toate pneurile din clasa All Season sunt menite sa fie folosite si iarna, astfel ca daca nu acordati importanta etichetelor, riscam sa primim amenda.

Orice șofer trebuie să fie atent la falsurile de pe piață. Cu ajutorul unor abţibilduri din cauciucuri vulcanizabile la cald, care imită simbolurile originale, orice poate falsifica cu usurinta cauciucurile.

De ce sunt recomandate anvelopele de iarna? Atunci cand masina este dotaca cu acestea, nivelul de aderenta creste, iar daca ele fac parte dintr-o clasa superioara, consumul de conbustibil poate sa fie redus considerabil.

Cel mai important criteriu in alegerea cauciucurilor o constituie dimensiunea. Arunca o privier in cartea tehnica a masinii si vei stii ce cauciuri se potrivesc perfect pentru aceasta.

Dupa cum spuneam si eticheta este importanta. Este bine de stiut ca eficienta franarii pe suprafetele umede si inghetate, cat si eficienta in consumul de carburant sunt reprezentate de o gradatie de la A (nivel de performanta maxima) la G (nivel scazut de performanta). Statistic vorbim, avand in dotare cauciucuri din clasa A, poti efectua franarea cu pana la 30% mai din scurt, ceea ce in metrii ar insemna aproximativ 18, iar consumul de conbustibil este si el mai scazut.

Nivelul de zgomot trebuie sa se situeze sub 70 de decibeli, conform normelor UE, ceea ce pe eticheta este reprezentat de un mic desen cu un dispozitiv cu una, doua sau trei unde. Cele cu o unda prezinta un nivel optim, minim de zgomot emis, pe cand cele cu 3 unde prezinta un nivel mai crescut fata de limita impusa.

Pe langa anvelope si o vizita la un service cu cele mai bune scule pentru vulcanizare iti recomandam sa fii atent si la urmatoarele aspecte atunci cand iti pregatesti masina de sezonul rece:

–        Verifica bateria

–        Verifica sistemul de incalzire

–        Verifica modul in care functioneaza termostatul

–        Asigura-te ca folosesti un antigel adecvat

–        Evita folosirea simultana a mai multor consumatori pentru a asigura buna functionalitate a bateriei

Urmand aceste sfaturi, iti garantam ca vei trece cu bine peste aceasta iarna.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă