13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum îți învingi frica de avion

Cum îți învingi frica de avion

Aeronautica e sectorul în care securitatea e mai presus de orice. Fiecare rută ţine cont de condiţiile meteo şi niciun pilot nu va arunca avionul într-o zonă cu turbulenţe puternice.

Lipsa controlului

Dacă suferi de această fobie, atunci o stewardesă, respectiv un steward, care să te ţină de mână la aterizare şi decolare e soluţia ideală.

La decolare frica de avion atinge cote maxime. Asta se întâmplă din cauza zgomotului produs de motoare şi de trenurile de aterizare care se retrag dar şi de rapiditatea cu care te îndrepţi spre nori.

 

Ascultă muzică sau citeşte o carte

Zborul cu avionul în zilele noastre e o experienţă foarte entertaining. De cele mai multe ori ai posibilitatea să vizionezi ultimele apariţii cinematografice (în cazul zborurilor mai lungi, pe avioane dotate cu sistem de entertaining care asigură filme, desene animate, jocuri, muzică, quiz-uri pentru toate vârstele şi gusturile).

Iar dacă vorbim despre companiile low cost, care nu oferă astfel de condiţii, poţi foarte bine să citeşti o carte, să asculţi muzică ori să vezi un film pe laptopul sau pe MP3 playerul tău. Nu uita însă că toate electronicele trebuie să rămână închise pe toată durata decolării şi a aterizării.

Ce spun specialiștii

Specialiștii recomandă celor cu frică de avion să respire adânc şi să se gândească la destinaţia în care vor ajunge, să stea de vorbă cu cei care îi însoţesc ori să citească o carte. Trebuie să fie conştienţi că avionul a fost şi va rămâne cel mai sigur mijloc de transport de până acum.

Bea suficientă apă pentru a evita deshidratarea şi efectele mai puţin plăcute ale acesteia. În timpul zborului, presurizarea cabinei e stabilită la o altitudine fictivă de 2400 m, care e fără riscuri pentru persoanele sănătoase dar deshidratarea se instalează mai repede. Tocmai de aceea consumul de alcool nu e recomandat la bord.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă