16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăLifestyleCosmin Contra, noul antrenor al echipei naționale a României. Primele declarații ale...

Cosmin Contra, noul antrenor al echipei naționale a României. Primele declarații ale noului selecționer: E un vis împlinit!

UPDATE 21.30: Cosmin Contra a declarat că este un vis împlinit să antreeze echipa naţională.

„E un vis împlinit din toate punctele de vedere şi mă bucur că îmi pot realiza unul dintre visele mele. E foarte important pentru mine că m-am aflat printre antrenorii care au fost căutaţi pentru a antrena echipa naţională. Am ajuns la un acord de principiu cu domnul preşedinte. Acum sper ca această numire să fie aprobată de Comitetul Executiv şi să ne apucăm de treabă. Nu pot să spun că am fost surprins că FRF m-a avut pe lista posibililor selecţioneri, dar consider că sunt mulţi antrenori români care ar fi putut fi în vederea echipei naţionale înaintea mea, dar dacă am fost şi eu înseamnă că mi-am făcut treaba bine şi sunt profilul de antremor tânăr dorit de federaţie şi sper să nu le înşel aşteptările şi să muncesc cât mai bine împreună cu cei de federaţie şi să ne calificăm la europene. Nu vreau să intru în alte detalii, se vor şti toate în zilele următoare. Să aşteptăm ziua de vineri să se facă oficial şi apoi o să vorbim de alte lucruri. Este foarte greu la orice echipă ajungi. Echipa naţională vine după o necalificare la mondiale şi e clar că este un moment greu. Dar nu mă sperie munca, îmi place să muncesc, am pasiune în ceea ce fac şi am încredere în ceea ce fac şi în ceea ce transmit şi cred că împreună cu jucătorii ne putem califica la următoarele europene şi să revenim în fotbalul mare. Eu mă simt pregătit să fiu selecţioner, altfel nu aş fi acceptat această provocare. Trebuie să muncesc cât mai bine, să încerc să fiu cât mai inspirat în ceea ce le transmit jucătorilor, în alegerile pe care le voi face şi echipa să înceapă câştige meciuri şi să aducem din noi suporterii pe stadion, să jucăm un fotbal plăcut. Principalul obiectiv e calificarea la europene. Am pus totul la punct astăzi, am ajuns la o înţelegere de principiu şi sperăm să se oficializeze. Cât nu e oficial nu sunt antrenorul echipei naţionale, sunt încă antrenorul lui Dinamo. Am primit multe mesaje de felicitare", a declarat Contra, la Telekom Sport.Cosmin Contra este, de duminică, noul antrenor al echipei naționale de fotbal, a anunțat Federația Română de Fotbal (FRF).

„'În data de 14 septembrie 2017, președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele FRF și-a însușit aceste propuneri. Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia'', se precizează pe site-ul FRF.

Noul antrenor al tricolorilor îi va urma în funcție germanului Christoph Daum.

Vineri, tehnicianul echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, declara, într-o conferință de presă, că a avut un prim contact cu oficialii Federației Române de Fotbal cărora le-a transmis că este pregătit să antreneze prima reprezentativă a României. El a menționat că nu a negociat cu reprezentanții FRF și s-a arătat onorat de faptul că este unul dintre antrenorii aflați pe lista succesorilor lui Christoph Daum, al cărui contract a fost reziliat după ratarea calificării la CM 2018.

 

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă