10.5 C
București
marți, 7 ianuarie 2025
AcasăLifestyleCloud pentru afaceri: 5 beneficii la care orice companie poate avea acces

Cloud pentru afaceri: 5 beneficii la care orice companie poate avea acces

Managerii aleg să recurgă la această opțiune simplu de pus în practică, pe baza unei sume clare de avantaje, ce au legătură cu: simplitatea transferului, siguranța datelor, controlul deplin, privind accesul utilizatorilor etc

 

Stocarea datelor pe cloud este susținută acum de accesul facil la tehnologie, ce simplifică modul în care un business își desfășoară activitatea, zi de zi. Iată care sunt principalele avantaje ale unui cloud pentru afaceri și cum trebuie ales acest serviciu:

Ce este un cloud pentru afaceri?

Cloud-ul este o rețea de servere interconectate cu acoperire globală, ce permit companiilor să renunțe la serverele fizice pentru a rula diferite programe, aplicații, sau pentru a stoca volume mari de date.  

 

Un cloud pentru afaceri poate fi accesat din orice loc în care există o conexiune bună la internet, de către orice angajat al companiei (în limitele impuse de organigrama în care este inclusă poziția sa), precum și de pe orice device (laptop, PC, tabletă, smartphone, smartwatch).

 

Serviciul de cloud computing s-a dezvoltat odată cu accesul din ce în ce mai simplu la internet a companiilor ce activează în piață, indiferent de domeniul de activitate al acestora

 

În prezent, posibilitatea de a opta pentru serviciile unui cloud pentru afaceri reprezintă un scenariu cât se poate de real, deoarece orice business ce lucrează cu date este obligat să aibă acces la internet, pentru a fi relevant din punct de vedere competițional.

Ce avantaje oferă un cloud pentru afaceri?
Iată cele mai importante avantaje la care o companie poate avea acces, odată ce a apelat la servicii de cloud:

1.   Integrare cu resursele existente ale companiei
Dacă se optează inspirat pentru un anumit cloud dedicat afacerilor, așa cum este cel din pachetul de servicii Microsoft Azure, un manager nu va trebui să aleagă între cloud și propria cameră de servere.

 

Microsoft Azure se integrează cu resursele de care o companie dispune deja, prin bazele de date hibride.

2.   Siguranță sporită și optimizare a costurilor de management al datelor
Dacă se apelează la pachetul de servicii Microsoft Azure, platforma de stocare a datelor este una extrem de sigură, și implica un cost lunar de utilizare cât se poate de avantajos.

 

Fiecare bit de informație este replicată de 6 ori, fără ca firma beneficiară să aibă nevoie de servere fizice proprii, pentru susținerea acestui proces de multiplicare. 

3.   Control deplin privind accesul utilizatorilor la datele din cloud
Un cloud pentru afaceri cu opțiuni flexibile îi permite unui manager control deplin si în timp real, privind accesul oricărei persoane la datele stocate în rețea.

 

Persoanele din afara companiei pot avea acces la datele stocate, pe baza accesului oferit din interior, operațiune monitorizată pentru o evidență foarte clară a fluxului de lucru.

 

Oricând, un user vechi poate fi eliminat de pe lista celor care pot accesa la datele stocate in cloud, în cazul în care o persoana nu mai activează în cadrul unei companii.

4.   Posibilitatea de a avea acces la training gratuit privind utilizarea sa
Pentru ca acest lucru să fie posibil, este important să se studieze cu atenție beneficiile pe care le oferă furnizorii pachetului de servicii Microsoft Azure.

 

După achiziție, la momentul implementării, clientul poate beneficia și de o sesiune gratuită de training, privind utilizarea serviciilor modulare integrate Microsoft Azure din pachet, la sediul companiei. În mod normal, un astfel de training costă aproximativ 500 de euro.

5.   Spații de stocare generoase ce susțin dezvoltarea în timp a afacerii
Indiferent de dimensiuni, o companie poate stoca date în cloud, pe baza unei logistici bine puse la punct, ce are la bază o rețea uriașă de servere interconectate.

 

În cazul unei dezvoltări rapide, pe un interval de timp redus, creșterea volumului de date nu reprezintă o problemă, ce ar putea produce anumite blocaje în fluxurile interne de lucru. Un serviciu cloud flexibil permite scalarea în timp real a operațiunilor.

De ce să apelezi la serviciile cloud Microsoft Azure?

Microsoft Azure este o colecție modulară de servicii cloud integrate, construită pentru eficiență financiară, rezultate și viteză. În prezent, ai acces la peste 50 de instrumente modulare tip cloud, livrate de pe centre de date administrate sau susținute de Microsoft.

 

Având acces la opțiunile tip cloud din pachetul de servicii Microsoft Azure, utilizezi atât cât ai nevoie și plătești tot atât, sub forma unui abonament lunar. Astfel, beneficiezi de costuri optimizate pe termen lung, privind administrarea datelor, în mod autonom față de resursele fizice de care dispui. 

 

 

Cele mai citite

Cum va fi vremea în ianuarie 2025: temperaturi ridicate și precipitații rare

Meteorologii prognozează temperaturi peste normalul perioadei în majoritatea regiunilor României pentru prima lună din 2025. În același timp, cantitatea de precipitații va fi redusă, anunțând...

Armura prudenței: Cum să te ferești de capcanele economice ale anului 2025

Strategiile de supraviețuire financiară în 2025 sunt la îndemâna noastră, crede profesorul de economie Cristian Păun Profesorul Cristian Păun, de la Academia de Studii Economice...

Yoon Suk Yeol, președintele suspendat al Coreei de Sud, refuză să se lase arestat de anchetatorii anticorupție

Președintele suspendat al Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, rămâne sfidător în reședința sa recent fortificată, în timp ce anchetatorii încearcă să prelungească mandatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă