8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăLifestyleCel mai bun an din istoria clubului Real Madrid

Cel mai bun an din istoria clubului Real Madrid

Real Madrid a reușit la finalul lui 2014 să încheie cel mai bun an din istoria sa. Trofeul Cupa Mondială a cluburilor, pe care l-a câștigat în acest week-end, se alătură altor 3 trofee cucerite în acest an.

Palmaresul clubului Real Madrid, în 2014, cuprinde: Cupa Mondială a cluburilor, Cupa Regelui, Liga Campionilor și Supercupa Europei. De asemenea clubul spaniol se află pe prima poziție în Primera Division.

Tehnicianul italian Carlo Ancellotti a încheiat astfel un an plin de recorduri, încununat cu victoria de la Mondialul cluburilor, iar pentru ultimele zile din luna decembrie madrilenii au programat un meci amical. Real Madrid a reușit în anul 2014 să înscrie și cele mai multe goluri, conform Agerpres.

Din cele 63 de meciuri pe care le-a disputat a câștigat 51, îndreptându-se spre cea mai lungă serie de victorii din fotbal, cu 22 de victorii consecutive, recordul mondial fiind deținut de clubul brazilian Coritiba, cu 24 de meciuri consecutive câștigate, performanță înscrisă în "Guiness Book". Madrilenii au încheiat la egalitate cinci meciuri și au suferit șapte înfrângeri. De asemenea, bilanțul golurilor este de 178 înscrise față de 41 primite.

Real Madrid a câștigat Cupa Mondială a cluburilor, sâmbătă, la Marrakech, după ce a învins în finală cu scorul de 2-0 (1-0) deținătoarea Cupei Libertadores, echipa argentiniană San Lorenzo de Almagro.

Golurile au fost marcate de Sergio Ramos (37) și Gareth Bale (51).

Real a cucerit în premieră trofeul, adăugându-l pe o listă care mai cuprinde anul acesta Champions League, Supercupa Europei și Cupa Spaniei. Real a câștigat de trei ori Cupa Intercontinentală (1960, 1998, 2002), competiția premergătoare Cupei Mondiale a cluburilor.

Cele mai citite

ÎPS Teodosie a fost mustrat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost atenţionat doar verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acuzaţiile care i-au fost aduse - "răzvrătire,...

Zâmbete fără frontiere: Dr. Andrei Stan, alegerea pacienților de pe patru continente pentru tratamentul cu dantură fixă pe implanturi dentare

An de an, tot mai mulți români plecați în străinătate aleg să vină acasă în România pentru rezolvarea problemelor dentare și refacerea danturii pe...

ÎPS Teodosie a fost mustrat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost atenţionat doar verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acuzaţiile care i-au fost aduse - "răzvrătire,...
Ultima oră
Pe aceeași temă