24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăLifestyleCe impact au restricțiile în destinații externe asupra vacanțelor pe litoralul românesc

Ce impact au restricțiile în destinații externe asupra vacanțelor pe litoralul românesc

Actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și includerea pe lista roșie a unor destinații populare de vacanță pentru români precum Grecia, Franța, Spania, respectiv trecerea Turciei pe lista galbenă, îi determină pe mulți români să-și modifice planurile de vacanță și să se orienteze către litoralul românesc. Astfel, numărul rezervărilor de sejururi în stațiunile autohtone de la Marea Neagră făcute pentru luna septembrie s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând, în acest moment, la un grad de ocupare de peste 50% a locurilor din hoteluri și pensiuni, arată o analiză a Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanțe.

Mai mult decât atât, după data de 15 august, care reprezintă vârful sezonului estival, tarifele pe litoral încep să scadă, iar la 5 septembrie începe oficial programul social Litoralul pentru Toți, ediția de toamnă, în cadrul căruia reducerile ajung până la 70% în comparație cu tarifele din luna august.

“Este un scenariu care se repetă în fiecare toamnă: vremea bună – pentru că sezonul cald tinde să se extindă până spre începutul lunii octombrie – și prețurile mai mici îi determină pe mulți români să meargă la mare în prima lună a toamnei. Anul acesta, au încă un motiv să opteze pentru litoralul românesc: restricțiile apărute în destinații clasice de vacanță – Grecia, Turcia, Spania, Franța – și regulile mai drastice de care trebuie să țină cont turiștii la revenirea din aceste țări îi determină pe mulți să-și regândească planurile de călătorie”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În ceea ce privește tarifele, în luna septembrie, o noapte de cazare pentru două persoane costă de la 73 de lei la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn. În Eforie Nord, la un hotel de 3 stele, camera costă 85 de lei pe noapte, sejur de minimum 4 nopți. În stațiunea Venus, la o unitate de 3 stele, o noapte de cazare în cameră dublă cu mic dejun este 143 de lei. În nordul litoralului, la Mamaia, o noapte de cazare pentru două persoane la un hotel de 3 stele fără mic dejun ajunge la puțin peste 100 de lei.

“Sunt, în principal, două mari categorii de turiști care accesează pachetele din programul Litoralul pentru Toți: pe de o parte, cei cu bugete mai mici, care nu au reușit să meargă la mare în plin sezon și vor să profite de tarifele bune din această perioadă. Pe de altă parte, avem foarte mulți turiști care vor să se bucure de o a doua vacanță la Marea Neagră, la final de sezon, și rezervă sejururi de 4-5 zile”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Pe lângă activitățile obișnuite de la mare, turiștii care ajung în stațiunea Mamaia în primul weekend din septembrie pot participa ca susținători sau concurenți la un eveniment inedit: ultra-maratonul caritabil Autism24H. Competiția, care are scopul de a strânge fonduri pentru derularea unor proiecte dedicate copiilor cu nevoi speciale, va avea loc în perioada 4-5 septembrie, pe plaja din Mamaia, și se va bucura de sprijinul unor personalități din domeniul sportului precum: Simona Halep, Gheorghe Hagi, Cristina Neagu, Elisabeta Lipa, Andreea Răducan, Ana-Maria Brânză, Constantina Diță, Alina Dumitru și Carol-Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului. Litoralulromanesc.ro este co-organizator și partener principal al ultra-maratonului Autism24H.

***

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. În cei 16 ani de activitate, turoperatorul a organizat vacanțe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de turiști care au rezervat peste 4 milioane de nopți de cazare.

În sezonul 2021, compania a înregistrat creșteri semnificative ale vânzărilor în raport cu 2019, cel mai bun an din istoria turismului autohton.

 

 

Cele mai citite

Bogdan Popa, apropiat al lui Sorin Oprescu, scapă de un dosar de corupție prin prescrierea faptelor

Bogdan Popa, fost director general al Centrului de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului" (CCPBPB) în perioada 2011 - 2013 şi unul dintre...

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite...

Cum să ai un birou eco-friendly? 3 sfaturi și recomandări

Un birou eco-friendly presupune utilizarea produselor reciclate sau prietenoase cu mediul, ceea ce duce la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și a deșeurilor....
Ultima oră
Pe aceeași temă