Vrei să urmezi un stil de viață sănătos, cu mișcare în aer liber? Te-ai decis să cutreieri în fiecare weekend prin regiuni diferite din țară, alături de prieteni și familie? O idee excelentă o reprezintă achiziționarea unei biciclete. Iată cum să alegi modelul potrivit de bicicletă și cum să achiziționezi echipamentele necesare pentru o drumeție pe două roți.
Alege dintre diferite tipuri de bicicletă modelul adecvat pentru drumeție și excursii
Identifică scopului drumeției și tipul de teren pe care vei pedala. Aceste detalii determină influența tipul de bicicletă de care ai nevoie: pentru drumuri asfaltate, poteci de pădure, trasee montane sau trasee mixte. Evaluează-ți nivelul de experiență în ciclism și abilitățile tehnice, înainte de a te decide la un anumit tip de bicicletă. Bicicletele de drum, de munte, hibride și de trekking sunt cele mai populare tipuri de biciclete pentru drumeții, fiecare fiind potrivită pentru diferite niveluri de experiență și abilități. Ia în considerare mărimea și ergonomia bicicletei. Asigură-te că alegi o bicicletă potrivită în funcție de înălțimea și greutatea ta. Acest lucru este esențial pentru confortul și siguranța în timpul drumeției. Consultă ghidurile de mărimi ale producătorilor și încearcă bicicleta înainte de a o cumpăra, dacă este posibil. Compară caracteristicile diferitelor modele de biciclete, precum suspensia, frânele, schimbătorul de viteze și tipul de anvelope. Alege o bicicletă de calitate, durabilă și cu un sistem de componente eficient, pentru a face față provocărilor din timpul drumeției.
Stabilește bugetul optim pentru achiziționarea unei biciclete și a accesoriilor necesare
Analizează prețurile de pe piață, cercetează mai multe magazine, atât fizice, cât și online, ca să afli detalii despre prețurile bicicletelor și ale accesoriilor. Compară modelele și caracteristicile acestora, pentru a determina care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Stabilește-ți prioritățile: reflectă asupra scopului pentru care dorești să folosești bicicleta și asupra caracteristicilor care sunt esențiale pentru tine. Acest lucru te va ajuta să iei o decizie în ceea ce privește suma optimă pe care să o investești în bicicletă și echipamente.
Alocă un buget pentru accesoriile esențiale. În funcție de tipul de drumeție pe care dorești să îl faci, există anumite accesorii care sunt esențiale, cum ar fi cască de protecție, echipament de iluminare, pompă, trusă de reparație și altele. Asigură-te că ai alocat o parte din buget pentru aceste accesorii, deoarece ele vor contribui la siguranța și confortul tău pe parcursul drumeției. Ia în considerare costurile de întreținere. O bicicletă necesită întreținere periodică pentru a funcționa în mod optim. Acest lucru poate include schimbarea anvelopelor, lubrifierea lanțului, verificarea sistemului de frânare și altele. Nu uita să incluzi aceste costuri în bugetul tău total.
Evaluează realist bugetul disponibil pentru achiziționarea unei biciclete și nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea echipamentelor și a accesoriilor. Ia în considerare diferite modalități de plată, care să extindă gama de biciclete pe care ți le poți permite din punct de vedere financiar. De exemplu, poți cumpăra în rate fără dobândă* o bicicletă, dacă ai CardAvantaj, cardul tău de cumpărături cu multiple beneficii în rețeaua de magazine partenere, atât locații fizice, cât și magazine online.
*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.