Credit foto: Hepta

Cauza oficială a morții prințului Philip. Ce scrie în certificatul de deces

Publicația britanică The Telegraph a obținut certificatul de deces al prințului consort Philip și a dezvăluit care este cauza oficială a morții soțului reginei Elisabeta a II-a.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

05.05.2021 - 13:42

Pe 9 aprilie, Palatul Buckingham anunța că Prințul Philip s-a stins din viață la castelul Winsdor. La aproape o lună de la decesul acestuia, publicația The Telegraph a dezvăluit și cauza morții acestuia. Se pare că Ducele de Edinburgh a murit „de bătrânețe”. Certificatul de deces este semnat de Sir Huw Thomas, medicul oficial al casei regale și al reginei Elisabeta, care s-a ocupat de cuplul regal încă din 2014. 

În Marea Birtanie, cauza unui deces „de bătrânețe” este acceptată doar dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul a îngrijit personal pacientul pe o perioadă lungă de timp, scriu cei de la People. 

Expresia scrisă în cerificatul de deces al prințului Philip demonstrează faptul că soțul reginei nu a murit din cauza unor afecțiuni preexistente. În cazul ducelui de Edinburgh, acest lucru demonstrează că decesul nu a fost urmare a intervenției cardiace pe care a suferit-o cu puțin timp înainte de a se stinge din viață. 

Prințul Philip a stat internat timp de o lună la începutul acestui an, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Ulterior ducele a revenit acasă pe 16 martie, unde și-a petrecut ultimele zile în compania soției sale, regina Elisabeta a II-a.

Citește totul despre:

Comentarii