5.7 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăLifestyleCase de vânzare în București – Casă nouă sau casă veche, ce...

Case de vânzare în București – Casă nouă sau casă veche, ce să alegi?

Când vine vorba despre case de vânzare în București, mulți visează la ele. Căci nimic nu se compară cu acel confort oferit de traiul în propria curte, ferit de neplăcerile coabitării în blocurile aglomerate. Totuși, cartierele de case nu sunt tocmai pe placul multora dintre căutătorii de case de vânzare în București. Iar ansamblurile rezidențiale cu locuințe noi sunt situate la periferie sau chiar în afara orașului, în comunele limitrofe. Lăsând la o parte micile inconveniente legate de poziționarea geografică a locuinței și de accesibilitate, există însă și alte aspecte, mult mai importante, de luat în calcul, când ne gândim să cumpărăm o casă. Căci, veche sau nouă, investiția în oricare casă are avantajele și dezavantakele ei.

Cauți case de vânzare în București? Atenție la detalii!

Chiar și construită în urmă cu zeci de ani, tu te vei muta în casă nouă. Și trebuie să ții cont de acest aspect. În ciuda faptului că poate o cumperi cu preț mic, cheltuielile de renovare și îmbunătățirile pot face ca prețul final să depășească mult costul plătit pentru o casă nouă. Așadar, este foarte important să cântărești bine decizia de cumpărare a unei case de vânzare în București. În plus, există posibilitatea ca prețul de vânzare să se refere la construcția la roșu sau la gri, nicidecum finisată. Nu te lăsa influențat de detaliile convingătoare ale vânzătorului, căci poți ieși în pierdere!

Preț mai bun la casa veche?

Dacă ți-ai propus achiziția unei case de vânzare în București, construcție mai veche dar bine poziționată, trebuie să iei în calcul câteva criterii de evaluare. În primul rând, se vor verifica situația actelor și eventualele nereguli.

O privire pe cadastru și extrasul de carte funciară poate scoate la iveală probleme juridice. De multe ori, proprietarii ascund detaliile neplăcute. Iar asta poate face ca, după achiziție, să fii nevoit să scoți din buzunar sume la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. Spre exemplu, o încăpere proaspăt zugrăvita poate ascunde igrasie, mici fisuri în pereți, mucegai și alte neplăceri.

Așadar, înainte să dai bani, ai putea să mergi cu expert care să evalueze casa. Dacă acea casă este bine izolată și aerisită va fi un cămin bun pentru tine. Mai trebuie verificată canalizarea și, după caz, fosa septică. O fosă prost făcută va presupune costuri uriașe pentru refacere.

Ideal ar fi să vizionezi casa imediat după niște zile ploioase. Astfel poți descoperi eventualele nereguli ale acoperișului și ale podului. Fundația are rolul crucial pentru trăinicia casei. Și aceasta trebuie verificată cu atenție. Este mai important ca pereții să fie făra igrasie decât dacă sunt din cărămidă ori BCA. În plus, structura de rezistență e mai importantă decât compartimentarea. La fel de importantă este și calitatea instalațiilor sanitare și electrice.

Verificarea calității apei și a instalației de gaz sunt elemente de luat în seamă. S-au văzut cazuri în care escrocii au improvizat instalația de racordare la gaz, aceasta alimentându-se, de fapt, de la o banală butelie îngropată. După ce au dat banii, noii proprietari s-au trezit cu marea surpriză neplăcută și imposibil de remediat în scurt timp.

Vrei să te muți în casă nouă?

Începe prin a verifica legitimitatea dezvoltatorului imobiliar. Acesta nu trebuie să construiască pe persoană fizică. Dacă nu acceptă credite bancare, ar trebui să ridici un mare semn de întrebare. Cu cât structura este mai rezistentă, cu atât casa este mai rezistentă și va putea fi folosită mai mult timp. Așadar, verific-o cu atenție, cu un expert în domeniu!

Izolația prost făcută, ca și la casele vechi, poate afecta starea de sănătate. Asigură-te că există găuri de aerisire în pereții profilelor care ajută încăperea să respire. Va trebui să verifici și instalațiile și sistemul de jgheaburi și burlane.

Utilitățile și dotările, cum spuneam mai sus, sunt extrem de importante încă de la început. Asigură-te că noua casă va avea apă curentă, gaze, curent, dar și internet, cablu TV și telefonie fixă măcar în apropiere, ca să te poți racorda cu ușurință.

Nici vecinii nu sunt de neglijat. Și e indicat să te ferești de curțile comune. Căci, oricât de simpatici ar părea vecinii la început, tot apar discuții pe parcurs.

Avocatul te va ajuta să identifici dacă în contract există costuri sau clauze de care nu erai conștient, sau dacă are probleme juridice (de exemplu, dacă este implicată în vreun proces, cum ar fi unul care atacă autorizația de construcție).
Un inginer constructor se va asigura că documentația tehnică este în regulă, iar notarul, că toate actele sunt corecte, complete și valabile.

Cele mai citite

Antreprenorii mici, blocați în activitatea economică

Micii antreprenori cer o soluție rapidă pentru a-și putea continua activitatea fără impedimente legislative Intrarea în vigoare a Ordinului 181/2023 al Ministerului Afacerilor Interne (MAI)...

Liga Națiunilor, tragerea la sorți. Dueluri de foc în sferturile de finală

Astăzi, 22 noiembrie 2024, a avut loca tragerea la sorți pentru play-off-urile din Liga Națiunilor, la Nyon. Dueluri de foc în sferturile de finală din...

Apelul premierului Ciolacu la parteneriate pentru reindustrializare are efect. 

Sprijin financiar important pentru un mare șantier naval   Șantierul Naval Damen Galați a obținut o finanțare de 25 mil. euro de la Exim Banca Românească pentru extinderea și modernizarea capacităților de asamblare...
Ultima oră
Pe aceeași temă