10.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăLifestyleCare sunt țările cu cele mai influente culturi din lume

Care sunt țările cu cele mai influente culturi din lume

U.S. News and World Report a realizat o listă a ţărilor cu cel mai mare impact cultural, iar printre primele zece poziţii se află Italia, Spania, Franţa şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, precum şi Statele Unite.

Italia

Cunoscută pentru creatorii de modă precum Valentino, Armani, Versace şi Gucci, Italia a obţinut un zece perfect  pentru că este la modă. Un locuitor din Abruzzo, Roma, pe nume Lucio Buffalmano, a declarat că este un clişeu, însă italienilor le pasă de modul cum arată, dar şi că acordă multă atenţie felului în care se îmbracă.

Aceste detalii sunt deja ştiute şi se extind dincolo de tendinţele în materie de modă. „Italia a avut un impact mare în tot ceea ce priveşte stilul, de la mâncare, până la mobilă”, a declarat Angela Corrias, originară din Sardinia dar care acum locuieşte în Roma.

Mâncarea a avut şi ea o influenţă enormă. Pentru a gusta cele mai bune preparate, Corrias recomandă ca orice turist să meargă în capitala ţării, Roma. Aceasta a mai spus că aici oricine poate testa aromele inedite şi reţetele tradiţionale realizate cu modernitate.

Franţa

„Modernă”, „prestigioasă” şi „la modă”, acestea au fost motivele pentru care Franţa a obţinut cele mai bune calificative, dar şi pentru „je ne sais quoi-ul” (n.r. „nu ştiu ce”) francez pe care oamenii din întreaga lume încearcă să îl imite.

Chiar dacă Parisul este locul preferat al tuturor pentru a experimenta cultura franceză, Bordeaux, Lyon şi Toulouse sunt alternative excelente pentru petrecerea timpului, însă sunt şi mai mici.

Lyon, al treilea oraş cu o populaţie mare din Franţa, se identifică prin preparatele culinare şi este recunoscut pentru şefii bucătari care au obţinut stele Michelin.

Francezii sunt foarte încântaţi de identitatea şi istoria lor, iar Robben Fils spune că nu sunt fericiţi când trebuie să vorbească engleză, iar dacă o fac, acest lucru se realizează cu dificultate.

Statele Unite

Cu un calificativ mare pentru modernitate şi fiind influente în divertisment, Statele Unite sunt recunoscute la nivel internaţionale pentru filmele, muzica şi programele TV.

Inclusiv când este vorba ca alte ţări să facă pentru prima dată ceva, aşa cum a fost cazul sintagmei „reality TV” care a luat naştere în Regatul Unit, Statele Unite au dezvoltat ideea şi au făcut-o mai populară, astfel au ocupat acest titlu.

Industria tehnologiei din ţară, precum Facebook, Twitter, Google sau Aamazon, a ajutat milioane de oameni să comunice facil în fiecare zi prin aceste servicii populare şi reţele sociale.

Multe persoane aleg Statele Unite pentru a-şi îndeplini visul american. Oraşul preferat este New York, cel mai mare din ţară.

Pe coasta opusă, în Los Angeles, distracţia este cuvântul cheie, alături de cultura şi locurile spectaculoase. Show-urile de televiziune şi peliculele americane care se realizează aici influenţează cum vorbesc, cum se îmbracă, cum se comportă şi cine sunt cei care locuiesc în acest oraş, spune un locuitor.

Spania

După limba chineză, spaniola este a doua cea mai vorbită limbă din lume, când este vorba despre vorbitorii nativi. Filmele, producţiile TV şi muzica spaniolă au adus ţara pe primele locuri în infuenţa culturală.

Religia, bucătăria şi festivalurile sunt recunoscute în întreaga lume, conform spuselor unei femei care trăieşte în Galicia, numită Inma Gregorio.

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

Regatul Unit ocupă un loc înalt în categoria „prestigios”, iar locuitorii săi se bucură de capacitatea lor de a combina etica muncii, cu creativitatea şi cu o atitudine receptivă pentru a produce inovaţie.

Locuitorii se mândresc cu unele dintre cele mai bune universităţi din lume, dar şi cu faptul că www-ul şi computerul au fost inventate de britanici.

Oamenii sosesc aici pentru a-şi crea un viitor, iar cei mai mulţi dintre cei expatriaţi aleg această destinaţie pentru a începe o nouă viaţă.

Cele mai citite

Locuitorii din Transnistria, fără apă caldă și căldură, după întreruperea furnizării de gaz rusesc

Locuitorii din regiunea separatistă Transnistria se confruntă cu o situație dificilă, după ce, în prima zi a anului 2025, furnizarea de gaz rusesc prin...

Ce urmează, după ce s-a încheiat furnizarea de gaz rusesc către Europa, prin Ucraina

Naftogaz din Ucraina a refuzat să-și reînnoiască acordul de tranzit de cinci ani cu Gazprom din Rusia Aprovizionarea Rusiei cu gaz către Europa a scăzut...

România, oficial în Spaţiul Schengen terestru: modificări majore la punctele de trecere a frontierei

Decizia marchează o etapă istorică pentru România și Bulgaria, care devin graniţe externe ale Spaţiului Schengen România şi Bulgaria au intrat, de la miezul nopţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă