19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare sunt principalele diferențe dintre un gambler și un parior profesionist?

Care sunt principalele diferențe dintre un gambler și un parior profesionist?

Însă această confuzie nevinovată îi deranjează de cele mai multe ori pe cei din cea de-a doua categorie, adică persoanele care se consideră “pariori profesioniști”. Conform acestora, un gambler poate practica orice tip de joc de noroc, de la ruletă online la curse de ogari, de la sloturi la baccarat.

Miza finală a unui gambler se construiește în jurul adrenalinei și a senzației pe care acesta o trăiește, atunci când se află fie la ruletă, fie în fața unui meci de fotbal pe care a pariat. Pentru un gambler, câștigul este secundar prezenței acestuia la masă, așadar, putem considera că între un astfel de jucător și un parior profesionist pot exista câteva diferențe clare. În partea mai cumpătată a mesei de joc, iată care sunt principalele caracteristici ale unui parior profesionist:

Pariorul profesionist are o strategie de joc și un buget
Jocul responsabil reprezintă un element vital pentru o persoană din această categorie. Un astfel de jucător își poate permite alocarea unei sume de bani (pe un anumit interval de timp), fără ca această mișcare să îi altereze stilul de viață. De asemenea, pariorul profesionist respectă criteriile propriei sale strategii, fără a-și schimba stilul de joc, nici în cazul unei victorii, nici în cazul unor rezultate nefavorabile.

Pariorul profesionist mizează în avans la pariuri live
Vom discuta puțin mai despre apropierea unui parior profesionist de un anumit sport, astfel încât să devină un expert în evenimentele sportive propuse de agențiile la care joacă. Așadar, acesta va analiza meciurile în avans, încercând să prindă cele mai bune cote, înainte de scăderea acestora (la pariuri live, cotele scad sau cresc în timp real, în funcție de rezultatul meciului).

Pariorul profesionist este specializat pe un sport
La fel ca în cazul unui jucător profesionist de Hold’Em sau Blackjack (intra aici pentru a descoperi întreaga ofertă de jocuri casino live de la Betano), activitatea unui parior profesionist se restrânge foarte mult în jurul unui singur sport, sau al unui singur campionat.. Această diminuare intenționată a oportunităților pe care le are îi permite pariorului profesionist să analizeze mult mai bine detalii ce îi pot oferi rezultate mulțumitoare la pariuri, pe termen lung și mediu. Chiar dacă își dedică întreaga zi acestei activități, un parior profesionist are în plan o schemă de lucru bine definită, bazată pe analizarea unui număr restrâns de variabile: lotul de jucători, știri din piață privind echipa respectivă, miza partidei etc

Pariorul profesionist își analizează constant rezultatele
Nu în ultimul rând, un parior profesionist ține o evidență clară a rezultatelor pe care le-a înregistrat, pe un anumit interval de timp. Pe lângă balanța pierderi:câștiguri, pariorul profesionist mai poate analiza și motivele pentru care a pierdut sau a câștigat un anumit bilet, ținând astfel o evidență foarte clară a fiecărui meci pe care a pariat. O astfel de transparență în pariere, susținută de un review periodic al rezultatelor, poate scoate la lumină anumite hibe sau “bile albe” în comportamentul de joc, pe care nu le-ar fi putut observa altfel. Printr-o astfel de analiză, pariorul profesionist își poate modifica stilul de pariere, aplicându-l apoi cu mai mult succes în activitatea sa.

Așadar, principala diferență dintre un gambler și un parior profesionist se bazează pe așteptările diferite pe care cei doi le au. Dacă un gambler este orientat mai mult către adrenalina și spectacolul oferite de prezent, pariorul profesionist proiectează întreaga distracție pe un viitor nu foarte îndepărtat, fiind consecvent în joc și având mult mai multă răbdare.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă