22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăLifestyleCare sunt avantajele unei cabine de duș și ce aspecte trebuie să...

Care sunt avantajele unei cabine de duș și ce aspecte trebuie să iei considerare înainte de achiziționarea acesteia?

Cabinele de duș sunt disponibile în atât de multe modele și dimensiuni, încât nu veți avea nicio problemă în a găsi una care să se potrivească perfect băii dvs. De asemenea, aceasta poate fi poziționată aproape oriunde în baie, dacă instalația sanitară o permite. Colțul încăperii este cea mai comună poziție pentru o cabină de duș, dar puteți de asemenea monta una între doi pereți pentru a economisi spațiu.

Vă prezentăm mai jos câteva idei care vă vor îndruma în direcția corectă atunci când decideți să achiziționați o cabină de duș.

De ce să optezi pentru o cabină de duș?

Există multe motive pentru care ar trebui să cumpărați o cabină de duș pentru baia dvs., principalul motiv fiind acela că oferă o soluție elegantă și practică.

Economie de spațiu: Cabinele de duș sunt ideale pentru băile mici, deoarece ocupă mai puțin spațiu decât o cadă.

Ușor de curățat: Datorită dimensiunii și formei sale, o cabină de duș este ușor de curățat. Nu există zone greu accesibile sau colțuri ascunse, ceea ce face procesul de curățare mult mai rapid și mai simplu.

Consum redus de apă: O cabină de duș poate fi mai eficientă în ceea ce privește consumul de apă.

Varietate de modele – Există o varietate de modele și dimensiuni de cabine de duș disponibile, astfel încât să puteți alege una care se potrivește cu designul și dimensiunea băii dvs.

Stil și aspect modern – O cabină de duș poate adăuga un aspect modern și stilat în baie, cu opțiuni de finisaje și sticlă care vor aduce un plus estetic în orice baie.

Cabina de dus dreptunghiulara cu usa cu balamale Omnires Manhattan negru mat/transparent 90×100 cm – Neakaisa

Cum alegeți cabina de duș perfectă – Aspecte de luat în considerare

Spațiu

Poate părea evident, dar primul lucru pe care va trebui să îl luați în considerare este dacă puteți monta o cabină de duș în baia dumneavoastră.

Dacă înlocuiți o cabină veche sau dacă schimbați o cadă cu un duș, acest lucru ar trebui să fie mai simplu. Cu toate acestea, dacă montați o cabină într-un spațiu pentru prima dată, va trebui să luați în considerare dimensiunile camerei dvs. Așadar, măsurați în prealabil zona în care doriți să integrați cabina de duș.

De asemenea, trebuie să luați în considerare tipul de baie în care doriți să o integrați. Este pentru baia dvs. principală? Alternativ, este pentru o baie de oaspeți cu dimensiuni reduse? Acest lucru poate influența tipul de cabină de duș potrivit. O planificare adecvată face posibilă încadrarea unei cabine chiar și într-o zonă restrânsă.

Cum măsurați corect spațiul pentru cabina de duș? 

Atunci când măsurați spațiul în care veți integra viitoarea cabină de duș, veți avea nevoie de lungimea, lățimea și înălțimea acestuia. Verificați întotdeauna de două ori aceste măsurători.

În cazul în care cabina va fi montată între doi pereți, va trebui să faceți trei măsurători, fiecare la înălțimi diferite, pentru a vă asigura că distanța dintre pereți este aceeași pe toată înălțimea. Dacă este vorba despre o cabină cu montaj pe colț, va trebui să măsurați de la exteriorul cădiței de duș până la pereții care o încadrează pe fiecare parte.

Locație

Este important să vă gândiți la locul în care doriți să amplasați cabina de duș, deoarece acesta poate avea un impact asupra altor aspecte.

Va fi într-un colț, ca majoritatea cabinelor, sau într-o zonă separată și delimitată, cum ar fi o nișă? Puteți chiar să o amplasați pe un singur perete, dacă aveți un spațiu generos. Toate acestea vor avea un impact asupra tipului de cabină de duș și a ușii de cabină de care aveți nevoie. De exemplu, dacă montați o cabină încastrată, este posibil să aveți nevoie doar de uși, și nu de o cabină completă.

De asemenea, dacă înlocuiți o cabină de duș veche sau schimbați o cadă de baie cu o cabină, plasați noul duș în aceeași poziție cu cel vechi, dacă puteți. Acest lucru va necesita mult mai puține lucrări de instalații sanitare, ceea ce ar putea duce la economisire de bani și timp, deoarece conductele de apă și canalizarea vor fi deja la locul potrivit.

Buget

Un alt aspect important este bugetul de care dispuneți. Din fericire, aveți avantajul unei varietăți uriașe de cabine de duș, așa că nu ar trebui să fie prea greu să găsiți un model care să se potrivească atât bugetului, cât și cerințelor dvs. de stil. Cu toate acestea, este important să achiziționați o cabină de duș de calitate.

Cădița de duș potrivită

Există cabine de dus care vin la pachet cu o cădiță de duș sau variante unde trebuie să o achiziționați separat.

O soluție all-in-one este întotdeauna mai practică deoarece cădița va fi proiectată special pentru a se potrivi cu acea cabină de duș, ceea ce reduce șansele de scurgeri sau probleme de instalare. Pentru paravanele de duș walk-in însă, este necesară întotdeauna achiziționarea separată a unei cădițe de duș, de preferat ultra slim, la nivel cu podeaua – dacă se dorește montajul pe cădiță și nu pe pardoseală.

Așadar, aceste informații acoperă tot ceea ce trebuie să știți despre alegerea celei mai bune cabine de duș pentru baia dvs. Pe neakaisa.ro ai la dispoziție o gamă imensă de cabine de duș, într-o mare varietate de dimensiuni și stiluri pentru a se potrivi oricăror cerințe – de la modele cu uși batante cu profil negru la paravane walk-in elegante și multe altele.

Cele mai citite

Salariul mediu net din România a ajuns la 5.217 lei

Câştigul salarial mediu net din România a ajuns la 5.217 lei, în luna aprilie a acestui an, în creştere cu 32 lei (+0,6%) faţă...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...

Astăzi începe EURO 2024! Avancronica meciului de deschidere, dintre Germania și Scoția

Astăzi debutează cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal cu meciul de deschidere dintre echipa gazdă, Germania, şi Scoţia, care se dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă