10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleBujori clonaţi, "vedetele" unui festival floral organizat în China

Bujori clonaţi, “vedetele” unui festival floral organizat în China

Oficialii din Luoyang, capitală imperială pe durata a 13 dinastii chineze, spun că deţin cei mai frumoşi bujori din această ţară. Bujorul a fost floarea preferată a familiilor regale datorită inflorescenţei sale luxuriante, care simbolizează în cultura chineză prosperitatea şi belşugul.

Oraşul citat găzduieşte în această perioadă Festivalul Bujorilor, organizat în perioada 5 aprilie – 5 mai pentru a celebra această floare specială.

Kong Xiangsheng, profesor la Universitatea Henan de Ştiinţă şi Tehnologie, a dezvăluit că 125 de bujori clonaţi au fost incluşi în programul ediţiei din 2018 a acestui festival. Vizitatorii vor putea să admire perioada de maximă înflorire a acestor plante timp de o săptămână, la jumătatea lunii aprilie.

Plantele au fost clonate pe baza ţesuturilor de bujori prelevate din rădăcini, tulpini şi frunze, cultivate apoi în medii sterile.

Cercetătorii de la Academia de ştiinţe agricole şi silvicultură din Luoyang au completat secvenţierea completă a genomului de bujor în 2017, înregistrând 65.898 de gene şi alcătuind o bază de date ce cuprinde aproximativ 1.000 de varietăţi de bujori.

Secvenţierea genomului va duce la o protecţie mai bună a bujorului sălbatic şi la o extindere a programelor ce vizează obţinerea de produse cosmetice pe baza acestor flori.

Potrivit profesorului Wang, oamenii de ştiinţă vor putea cu ajutorul tehnologiei de clonare să cultive mai rapid şi pe o scală mai amplă anumite varietăţi rare de bujori.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă