21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyle'Bohemian Rhapsody'' a determinat creşterea vânzărilor albumelor trupei Queen

‘Bohemian Rhapsody” a determinat creşterea vânzărilor albumelor trupei Queen

Potrivit unui raport realizat pentru prima jumătate a anului de Nielsen Music şi dat joi publicităţii, coloana sonoră a musicalului ”Bohemian Rhapsody”, recompensat cu patru premii Oscar în luna februarie, a fost cel mai bine vândut album de muzică rock în primele şase luni din 2019, pe locul al doilea situându-se compilaţia ”Greatest Hits 1” tot a trupei Queen.

Trupa Queen a vândut peste 731.000 de albume – mai mult decât oricare alt artist – precum şi cele mai multe melodii în format digital, cu peste 1,3 milioane de descărcări, potrivit Nielsen.

Queen a devenit prima trupă rock care a cântat în deschiderea ceremoniei anuale de decernare a premiilor Oscar din luna februarie de la Hollywood cu o interpretare live a ”We Will Rock You” şi ”We Are the Champions”.

Interpretarea plină de senzualitate susţinută de Lady Gaga şi actorul-regizor Bradley Cooper pe scena premiilor Oscar a duetului lor câştigător ”Shallow”, din coloana sonoră a filmului ” A Star is Born”, a dus, de asemenea, la o creştere a vânzărilor, balada romantică înregistrând circa 648.000 de descărcări în format digital până la acest moment, potrivit raportului.

Filmul biografic ”Rocketman” a determinat o creştere de 138% în vânzarea albumelor cantautorului britanic în prima săptămână după lansarea filmului, pe 31 mai.

Colaborarea dintre rapperul Post Malone şi Swae Lee pentru melodia ”Sunflower” a ajuns în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 în ianuarie după ce a fost prezent pe coloana sonoră a peliculei de animaţie ”Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

Melodia a înregistrat o creştere de 170% în difuzările la radio, iar videoclipul a fost vizionat de peste 642 de milioane de ori pe YouTube.

Raportul are la bază date compilate de Nielsen Music în perioada 4 ianuarie – 20 iunie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă