9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăLifestyleBlatter: "FIFA are nevoie de o profundă restructurare." Cum își motivează DEMISIA

Blatter: “FIFA are nevoie de o profundă restructurare.” Cum își motivează DEMISIA

Joseph Blatter a spus, după și-a anunțat demisia din funcția de președinte al FIFA, că forul fotbalistic internațional continuă să se confrunte cu provocări și are nevoie de o reorganizare profundă.

Preşedintele FIFA și-a motivat decizia de a-și da demisia prin faptul că a simţit că nu are sprijinul deplin al lumii fotbalului, subliniind că forul fotbalistic mondial are nevoie de mari schimbări.

“M-am gândit mult la preşedinţia mea şi la cei 40 de ani din viaţă legaţi de FIFA şi de fotbal. Preţuiesc FIFA mai mult ca orice şi vreau ce este mai bun pentru ea şi fotbal. De aceea am decis să candidez la un nou mandat, crezând că este bine pentru organizaţie. Alegerile s-au încheiat, dar provocările cu care se confruntă FIFA nu. FIFA are nevoie de o profundă restructurare. Deşi am am un mandat de membru FIFA, nu am pe deplin sprijinul lumii fotbalului, a fanilor, jucătorilor, cluburilor, oamenilor care trăiesc, respiră şi iubesc fotbalul la fel ca noi la FIFA. De aceea am decis să-mi pun mandatul la dispoziţie şi să fie organizat un Congres extraordinar de alegeri. Până atunci, voi continua să-mi exercit funcţia de preşedinte. Următorul Congres FIFA va avea loc la 31 mai 2016 în Ciudad de Mexico. Acesta ar crea o întârziere care nu este necesară, de aceea solicit Comitetului Executiv să organizeze un Congres Extraordinar pentru alegerea succesorului meu cât mai curând posibil. Acesta trebuie să aibă loc în conformitate cu regulamentele FIFA şi să permită candidaţilor să aibă timpul necesar pentru a-şi face campanie”, a spus Blatter, conform Mediafax.

Citește și Joseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile de mandat!

El a mai spus că integritatea membrilor Comitetului Executiv FIFA trebuie verificată direct de forul de la Zurich, nu de către federaţiile naţionale, subliniind că acestora trebuie să li se impună anumite limite. Blatter a menţionat că a luptat pentru existenţa unor limite şi acum i-a cerut ajutorul lui Domenico Scala pentru implementarea acestor măsuri.

Domenico Scala este preşedintele independent al Comisiei de Audit FIFA. El va superviza alegerile pentru noul şef FIFA.

“Ceea ce contează pentru mine atunci când totul se va sfârşi este să existe un singur învingător: fotbalul”, a adăugat Blatter.

Blatter și-a anunțat demisia din funcția de președinte FIFA, marți, la doar 4 zile după ce fusese reales în funcție pentru un al cincilea mandat.

Citește și Scandal FIFA: Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, acuzat de corupție!

Cele mai citite

Cum eficientizezi interacțiunea cu clienții cu soluții de top precum omnichannel

În era digitală actuală, gestionarea eficientă a interacțiunilor cu clienții devine crucială pentru succesul afacerilor. Soluțiile omnichannel, inclusiv softurile de call center, reprezintă opțiuni...

Rolul coșurilor speciale pentru colectat gunoiul în gestionarea deșeurilor

Gestionarea eficientă a deșeurilor reprezintă o preocupare tot mai mare în societatea modernă și utilizarea corectă a coșurilor pentru selectat deșeuri este crucială pentru...

Strategii de menținere a nivelului de motivație în rândul angajaților pe care orice companie ar trebui să le aplice

Într-o lume a afacerilor extrem de competitivă, menținerea unui nivel ridicat de motivație în rândul angajaților este vitală pentru succesul și durabilitatea unei companii....
Ultima oră
Pe aceeași temă