6.2 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăLifestyleBeautyCum funcționează și ce efecte are crema anticelulitică

Cum funcționează și ce efecte are crema anticelulitică

Lipsa mișcării, sarcina și un regim alimentar nesănătos sunt doar câteva dintre motivele pentru care apare celulita. Una dintre metodele pe care le poți folosi în tratarea acesteia este și crema anticelulitică, iar în rândurile următoare îți vom vorbi despre cum funcționează, ce efecte are și cum o alegi pe cea potrivită.

Ce este și de ce apare celulita?

Celulita sau coaja de portocală, așa cum mai este cunoscută în vorbirea colocvială, reprezintă acumularea în exces a țesutului adipos, pielea pierzându-și din fermitate și căpătând un aspect mai puțin uniform.

Vârsta nu este neapărat un criteriu, celulita începând să apară odată cu pubertatea, însă este mai comună în cazul femeilor decât al bărbaților, 4 din 5 femei confruntându-se cu aceasta.

Pe lângă modificările hormonale, stilul de viață are o mare influență asupra apariției și agravării celulitei. Cele mai comune cauze sunt:

  • Un stil de viață bazat pe sedentarism
  • Fumatul
  • Consumul de alcool
  • Retenția de apă
  • Genetica
  • O circulație deficitară a sângelui
  • Sarcina
  • O alimentație care este bogată în grăsimi și în zahăr
  • Creșterea în greutate

Câte tipuri de celulită există?

Știai că celulita se împarte în mai multe categorii?

Aceasta poate fi adipoasă, edematoasă, fibroasă sau infecțioasă. Pentru o bună înțelegere și pentru a o trata corespunzător, este important să înțelegi carcateristicile fiecărui tip.

Celulita adipoasă

Aceasta este forma cea mai întâlnită și apare în urma creșterii în greutate, care este cauzată de o alimentație nesănătoasă, bogată în grăsimi, zahăr și carbohidrați, dar și a sedentarismului. Afectează coapsele, abdomenul, șoldurile și fesele.

Celulita edematoasă

Celulita edematoasă este cauzată de retenția de lichide și aspectul pielii nu este cel de coajă de portocală, ci pielea are un aspect moale, fără gropițe și noduli. Cele mai întâlnite cauze ale apariției acesteia sunt: modificările hormonale, anticoncepționalele și o circulație limfatică sau sangvină deficitare.

Celulita fibroasă

Această formă este severă, unele persoane experimentând chiar durere și este o consecință a netrataării primului tip de clulită, cea adipoasă. Celulele se află într-o continuă transformare și astfel se pot forma noduli care pot comprima fibrele, în acest fel apărând și senzația de durere. Aceasta este mai greu de tratat, așa că te sfătuim să apelezi la un medic.

Celulita infecțioasă

Ultima categorie o reprezintă celulita infecțioasă, care este cauzată de infecția cu diverse bacterii, cum ar fi streptococul. Dacă te confrunți cu celulita infecțioasă, poți resimți următoarele simptome:

  • Durere de cap
  • Febră
  • Stare de oboseală
  • Frisoane
  • Înroșirea și umflarea pielii

Și în acest caz este esențial să mergi la medic pentru a-ți prescrie un tratament bazat pe antobiotice și alte substanțe care vor reduce simptomele.

Cum te poate ajuta crema anticelulitică?

Cele mai comune metode de a trata celulita sunt cele bazate pe creme anticelulitice, ulei, ser sau gel. Crema anticelulitică acționează, de regulă, termic, ajutând la îmbunătățirea circulației sângelui, dar și la arderea țesutului adipos.

Cum aplici crema anticelulitică?

La fel ca și în cazul altor creme, cum ar fi crema hidratantă sau crema epilatoare, te sfătuim să testezi și crema anticelulitică pentru a te asigura că nu îți provoacă alergii. Aplic-o pe antebraț și las-o să acționeze 24 de ore. Apoi masează pielea cu mișcări energice și respectă frecvența recomandată pe ambalaj.

Ce cremă aleg?

E important să știi că și cremele anticelulitice sunt de mai multe feluri, iar pentru a o alege pe cea potrivită pentru tine este important să știi care este metoda de aplicare și ce efecte produce. Astfel, există:

  • Creme de încălzire – îmbunătățesc fluxul sângelui și elimină excesul de apă, dar nu sunt recomandate dacă ai probleme cu venele și capilarele
  • Creme de răcire – ajută la eliminarea umflăturilor și a lichidului subcutanat și sunt recomandate dacă ai probleme cu varicele
  • Creme pentru împachetări – trebuie lăsate cel puțin 30 de minute pe piele
  • Creme de masaj  – folosite la terapia de masaj, acestea ard grăsimile, favorizează circulația sângelui și elimină toxinele

Cere sfatul unui medic pentru cele mai bune metode de tratament!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă