1.6 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăLifestyleBeautyCum alegi vopseaua de păr potrivită? 10 recomandări de care să ții...

Cum alegi vopseaua de păr potrivită? 10 recomandări de care să ții cont

Schimbarea culorii de păr este o alegere foarte personală. Opțiunile sunt nelimitate și chiar dacă ești fascinată de noul look al vedetelor sau chiar al prietenei tale, nu uita că se poate ca la tine să nu arate la fel de bine. Nuanța potrivită trebuie să îți placă ție, în primul rând, dar apoi trebuie să se potrivească cu tenul sau cu culoarea ochilor.

Indiferent de decizia pe care o vei lua, studiază gama de vopsele de păr de la Shopius și ține cont de următoarele recomandări.

  1. O culoare mai deschisă: presupune decolorare, ceea ce înseamnă deteriorarea părului într-o măsură mai mică sau mai mare. Este important să apelezi la un specialist care cunoaște foarte bine acest proces și care îți poate explica cum trebuie să îngrijești părul după aceea.
  • O culoare mai închisă: În general nu este o alegere potrivită să optezi pentru o nuanță mai închisă decât părul natural, deoarece te poate îmbătrâni. Excepție face situația în care părul a fost vopsit într-o culoare mai deschisă, iar acum vrei să revii la nuanța ta naturală.
  • Dacă vrei să scoți în evidență culoarea naturală a părului. Indiferent dacă este natural sau vopsit, părul tău este predispus la decolorare și este afectat de mulți factori exteriori, cum ar fi căldura soarelui sau poluarea. Alegerea unei nuanțe cu două tonuri mai deschise sau câteva șuvițe deschise, sunt modalități perfecte pentru a-ți îmbunătăți culoarea părului.
  • Vrei să acoperi firele albe. Ca să ascunzi părul cărunt, ai nevoie de o vopsea permanentă, care să se potrivească cu culoarea ta naturală. O altă variantă ar fi să utilizezi o vopsea de păr temporară, efectul fiind niște șuvițe mai deschise care vor lumina restul firelor.
  • Vrei o schimbare dar nu știi ce: poți adăuga profunzime și dimensiune părului, folosind nuanțe de roșu, cupru sau maro închis. Șuvițele în aceste culori vor aduce evidențieri și lumini slabe, dar cu singura condiție ca totul să fie realizat într-o paletă de culori adecvată.
  • Alege culori calde pentru tonuri calde ale pielii. Nuanța tenului joacă un rol major atunci când alegi vopseaua de păr. Dacă ai un ten roz, roșu, galben sau măsliniu, este recomandat să optezi pentru nuanțe mai calde, cum ar fi blond auriu sau cafeniu.
  • Alege culori reci pentru un ten cu o nuanță rece. Dacă pielea ta are nuanțe de albastru, cu siguranță este ideal să optezi pentru nuanțe de păr mai reci. Alege blond cenușiu, șuvițe albastre sau roșii cu tentă violet.
  • Mergi pe nuanța naturală. Nu există nicio îndoială că cea mai potrivită alegere este una care pare la rândul ei naturală. Recomandarea este să alegi o singură nunață, în tonuri mai închise și mai deschise, deoarece se va potrivi cel mai bine cu părul tău. O vopsea prea închisă la păr va face ca tenul să arate decolorat și invers.
  • Află care este subtonul pielii tale. De cele mai multe ori, descriem un ton ca fiind deschis, mediu sau închis. Practic, ne referim la nuanță. Cu toate acestea, stratul de piele de sub epidermă, poate oferi tenului un ton cald sau rece. Convingerea generală referitoare la faptul că o culoare deschisă a pieli înseamnă subtonuri reci, iar un ten întunecat înseamnă o nuanță caldă, este greșită. Realitatea este că orice culoare a tenului poate avea un subton cald, rece sau neutru.
  • Verifică ce culoare au venele tale. Dacă par a fi albastre sau violet, atunci subtonul pielii tale este unul rece. Dacă venele tind să pară verzi, înseamnă că ai un subton cald. Dacă nu reușești să te decizi care este culoarea dominantă, este posibil ca subtonul să fie neutru.

Cele mai citite

Vladimir Putin s-a întâlnit la Kremlin cu prim-ministrul slovac, Robert Fico

Slovacia este dependentă de gazul care trece prin Ucraina Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit duminică cu prim-ministrul slovac, Robert Fico, la Kremlin, a declarat...

Guvernul Ciolacu 2: Contribuția la Pilonul II va crește la 6% în următorii patru ani

Executivul condus de Marcel Ciolacu își propune să majoreze contribuția la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% până în 2028....

Discrepanțe uriașe pe piața agricolă din UE: În România, un hectar de teren arabil costă de 34 de ori mai puțin decât în Malta

România s-a situat printre statele cu prețuri accesibile, cu o medie de 8.414 euro/ha Prețurile terenurilor arabile în Uniunea Europeană au înregistrat variații semnificative în...
Ultima oră
Pe aceeași temă