30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăLifestyleBeautyCe trebuie să știi dacă vrei să-ți faci implant mamar

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți faci implant mamar

Operația estetică de augmentare mamară reprezintă una dintre cele mai populare proceduri, acestea putând fi efectuate din diferite motive.

Fie că este vorba de creșterea încrederii în sine sau de corectare a unor posibile disproporții, procedura de introducere a implantelor mamare poate ajuta la obținerea formelor mult dorite.

Cu toate acestea, există însă anumite aspecte și informații pe care ar trebui să le știi înainte de a porni la acest drum cum ar fi tipul implantului, locul inciziei, posibile riscuri și complicații și așa mai departe.

Apelarea la un consult profesional poate oferi multe informații importante provenite chiar de la medicul specialist, acesta putând să clarifice anumite mituri sau îngrijorări.

Pentru a oferi însă mai multe informații cu privire la acest tip de operație, în continuarea acestui articol vom discuta despre 4 factori care trebuie luați în considerare atunci când optezi pentru un implant mamar.

4 informații bine de știut în legătură cu augmentarea mamară

Alegerea mărimii implantului nu reprezintă singura decizie care trebuie luată atunci când vine vorba de acest tip de operație. În realitate, este foarte posibil ca alegerea ta inițială nici să nu fie posibilă, fiind astfel nevoită să optezi pentru alte alternative.

Ce trebuie să iei în considerare însă, este timpul de care o să ai nevoie pentru recuperare și când te vei putea întoarce la locul de muncă, tipul implantului și multe altele. 

Dacă te gândești la augmentarea sânilor trebuie să știi următoarele:

Nu poti sari de la o extrema la alta

Dacă ai sânii foarte mici, nu poți opta pentru implanturi foarte mari dintr-o dată, asta deoarece pielea necesita timp pentru acomodare.

Este foarte posibil ca în aceste situații medicul specialist să îți ofere o alternativă mai mică decât ce vroiai tu, acomodând astfel pielea de-a lungul timpului pentru implantul dorit de tine. Un astfel de progres în timp este esențial pentru a nu produce anumite complicații.

Această operație nu va fi singura pe care o vei efectua

Implanturile nu sunt permanente. Odată cu trecerea timpului acestea pot suferi modificări prin care își pot pierde forma sau textura sau se pot chiar sparge.

Mai mult decât atât, odată cu trecerea timpului poate crește și riscul de apariție a complicațiilor locale care pot afecta atât sănătatea generală cât și aspectul fizic, unele dintre aceste complicații putand fi ireversibile.

Datorită tuturor acestor motive, persoanele care doresc implanturi mamare trebuie să fie pregătite pentru mai multe operații de-a lungul timpului, fie pentru înlocuirea implanturilor fie pentru tratarea și rezolvarea anumitor complicații.

Există mai multe tipuri de implanturi

Implanturile mamare pot fi de mai multe tipuri, medicul specialist putând să îl aleagă pe cel mai potrivit în urma unei consultații detaliate.

În ceea ce privește compoziția, implanturile pot fi cu silicon sau cu ser fiziologic, forma lor putând fi ori rotundă ori anatomică iar textura netedă sau texturată.

Toate aceste tipuri tind să aibă avantaje și dezavantaje specifice cum ar fi implanturile cu ser fiziologic, acestea fiind mai sigure pentru corp deoarece apa sărată poate fi absorbită în caz de spargere iar incizia necesară poate fi mult mai mică. Dezavantajul constă însă în faptul că aceste tipuri de implanturi nu par la fel de naturale ca cele de silicon.

În ceea ce privește siliconul, aceste implanturi oferă cea mai naturala formă și fermitate, fiind însă greu de detectat atunci când se sparg, motiv pentru care este necesară efectuarea regulată de investigații imagistice tip RMN pentru a verifica starea implantului.

Timpul de repaus

în funcție de tipul implantului și al inciziei te poți aștepta la 5 sau 7 zile de repaus, putând după aceea să revii la locul de muncă, atât timp cât acesta nu necesită lucru manual sau manipulare de greutăți.

Apelarea la medicamente analgezice poate ajuta la diminuarea durerilor sau a disconfortului prezentat în perioada de vindecare.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă