9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleApartamente de vânzare în București – Un nou recensământ al locuințelor, în...

Apartamente de vânzare în București – Un nou recensământ al locuințelor, în 2021

Cei care dețin sau caută apartamente de vânzare în București, trebuie să știe că, anul viitor, se va derula un nou recensământ al populației și locuințelor. O noutate este și că formularele vor putea fi completate online. Iar deținătorii de apartamente de vânzare în București și nu numai, care completează formularele online, vor beneficia de o zi liberă de la serviciu, plătită.

Ce trebuie să știe cei care au apartamente de vânzare în București

Noutatea constă în faptul că românii vor putea completa online formularul de recenzare. Totodată, anul acesta, se va desfășura un recensământ de probă, cu participare obligatorie. Momentul de referință al recensământului va fi 1 mai 2021. Baza de date cu clădiri și locuințe se va realiza până la 31 august 2021. În perioada iulie – noiembrie 2021, se va desfăşura, etapizat, recenzarea populaţiei și locuințelor.

Verificarea finală a datelor înregistrate cu privire la persoane, gospodării, locuințe și clădiri se va face în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022. În perioada februarie 2022 – martie 2024, se va realiza controlul, validarea, procesarea şi diseminarea datelor colectate.

Liber de la serviciu

Persoanele care vor completa formularele online vor beneficia de o zi liberă plătită . În perioada august-septembrie 2021, cetățenii se vor putea înregistra online. Vor accesa propriul formular, completat deja parțial cu anumite date obţinute prin colectarea indirectă, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole. Persoanele care își vor accesa online formularul de recenzare, vor trebui să fie atente la câteva aspecte. Deoarece acestea ar putea necesita modificări.

Iată la ce să fii atent:

-informaţiile deja completate în formular prin colectarea indirectă din surse administrative nu corespund cu realitatea;
-adresa reşedinţei obişnuite nu corespunde cu adresa de domiciliu;
-întrebările din formularul individual;
-răspunsurile la toate întrebările dacă nu au fost completate deja de un alt membru al gospodăriei;
-răspunsurile la toate întrebările referitoare la clădirea în care este amplasată locuința, dacă nu sunt deja completate.

În perioada octombrie-noiembrie 2021 se va realiza în teren colectarea prin interviu față-în-față, pentru acele persoane care nu au făcut recenzarea online.

De reținut este că persoanele care vor parcurge etapele online ale formularului de recensământ vor avea dreptul, din partea angajatorului, la o zi liberă plătită. Dovada înregistrării online se face prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, cod care va fi generat automat după transmiterea formularului. 

Anul acesta, de probă

În decursul anului curent, se va desfășura un recensământ de probă, cu participarea obligatorie a persoanelor. Vor fi luate în considerare persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetățenie, cu reşedinţa obişnuită în România, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă țară pentru o perioadă mai mică de 12 luni. Sunt vizați și membrii personalului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, membrii forțelor armate naționale staționate în restul lumii, personalul național al bazelor științifice naționale stabilite în afara teritoriului geografic al țării, membri ai echipajelor navelor de pescuit, altor nave, aeronave și platforme plutitoare operând parțial sau în întregime în afara teritoriului economic. Se iau în calcul gospodăriile şi nucleele familiale, clădirile de locuit, clădirile cu altă destinaţie decât cea de locuit, spaţiile colective de locuit.

Cei care refuză să colaboreze cu autoritățile competente riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Firmele ar putea fi sancționate cu până la 50.000 de lei.

 

Cele mai citite

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

BEC a admis constituirea alianței electorale PSD-PNL pentru alegerile locale și europarlamentare

Biroul Electoral Central a admis, marţi, protocolul de constituire a alianţei electorale PSD - PNL. Decizia a fost publicată pe site-ul BEC. „Ca urmare a...

București, pe locul trei în topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din Europa, după Bruxelles și Sofia

Surpriză! Bucureștiul se află printre orașele europene cu cele mai accesibile locuințe, conform unui studiu recent. Clasamentul se bazează exclusiv pe prețul mediu pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă