Jozsef Horvath foto Nicu Cherciu

Analia Selis și „Tango simfonic“ pe ritmuri argentiniene

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea bandoneón-ului și vocea Analiei Selis, toate acestea sunt „ingredientele“ concertului programat mâine de la ora 19.00, la Sala Radio, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis

Share

Livia Savulescu 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2019 - 18:12

Cunoscuta solistă argentiniană ne propune o abordare autentică a tangoului și a valsurilor argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce.

Evenimentul se va derula alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Jozsef Horvath, cu participarea talentatului bandoneonist argentinian Omar Massa și a pianistului și compozitorului Julian Caeiro (care semnează și aranjamentele muzicale).

Repertoriul concertului va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc.

Ca dirijor invitat, József Horváth a condus orchestrele filarmonicilor din țară și a fost iniţiatorul şi directorul artistic al Festivalului Internaţional Liszt 200, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011. La Gala Premiilor Operelor Naționale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor“, pentru premierele derulate sub bagheta sa la cele două opere clujene.

Una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc, Analia Selis, originară din Argentina, a cântat în numeroase concerte proprii, în cele mai importante săli din țară. Artista a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004, când s-a clasat pe locul 3.
Acest succes i-a adus imediat un contract propus de casa de discuri „Media Pro Music“, cu care a lansat două albume „Aqui hoy“ şi „Aqui manana“, urmate de apariţia discografică „Suenos“ - „Vise“ (album realizat de Cat Music).

În 2014, Analia Selis a debutat în arta tangoului în turneul național „Vă place tango?“ împreună cu violoncelistul Răzvan Suma (soțul său) – și chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului obținut, turneul s-a bucurat de o a doua ediție în anul 2015, unde a lansat proiectul „Tango Simfonic“, tango în aranjament pentru orchestră de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până astăzi în toată țara și cântând în colaborare cu cele mai importante filarmonici din țară. 

 

Comentarii