16 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăLifestyleAmenajarea băii în tendințele anului 2024

Amenajarea băii în tendințele anului 2024

Când vine vorba de amenajarea băii, funcționalitatea nu mai este singurul obiectiv. În prezent, baia joacă un rol extrem de important într-o locuință, fiind inclusiv un spațiu de liniște și relaxare, nu doar locul dedicat îngrijirii personale.

Asta înseamnă că în amenajarea băii poți ține cont de tendințe și direcții de design, astfel încât să obții un spațiu coerent și în armonie cu restul casei.

Iată câteva tendințe în amenajarea băii pentru anul 2024:

Băi inteligente: avantajele tehnologiei integrate

Tehnologia a redefinit standardele în materie de confort și eficiență, iar prezența ei în gama de mobilier baie a devenit ceva comun. De la oglinzile cu led și funcție dezaburire, la bateriile de lavoar cu senzor pentru apă și săpun și sistemele de iluminat inteligent, toate asigură o experiență plăcută și confortabilă.

Materiale și culori cât mai apropiate de natură

În ultimii ani, elementele naturale au atras tot mai mult atenția designerilor de interior, preocupați de alegerea și combinarea adecvată a materialelor pentru pereți, pardoseli și suprafețe pentru a crea un aspect estetic plăcut și pentru a asigura durabilitatea în condiții de umiditate.

Prin urmare, în anul 2024, texturile organice precum lemnul și piatra sunt preferate pentru finisajele din baie. Mobilierul din lemn masiv, pardoseala de marmură și pereții de sticlă sunt de nelipsit din băile moderne și din orice magazin obiecte sanitare baie.

Minimalism și economie de spațiu

Aspectul minimalist rămâne în tendințe în 2024, accentul fiind pus pe calitatea materialelor și pe finisajele care nu încarcă spațiul. În acest sens, tot mai mulți designeri optează pentru piese de mobilier compacte, în linii simple și ușor de întreținut.

Obiectele sanitare alese sunt, de regulă, suspendate, ceea ce înseamnă că ocupă mai puțin spațiu, și lasă podeaua liberă, contribuind astfel la conturarea aspectului aerisit. Prin urmare, instalarea unui set vas WC suspendat, cu rezervorul de apă ascuns, este alegerea perfectă.

Plante în baie? Desigur!

Integrarea plantelor în designul băii adaugă nu doar un aspect decorativ, ci și un beneficiu pentru calitatea aerului. Alege plante mai puțin pretențioase când vine vorba de lumina soarelui și alege unele care iubesc umiditatea în sol și în aer, precum: Spathiphyllum (Crinul păcii), Chamaedorea (Palmierul pitic) sau Tillandsia (Pana roz).

Depozitare fără cusur

Imaginația designerilor de interior nu are limite când vine vorba de identificarea soluțiilor de depozitare într-o baie modernă. Rafturile încastraste în pereți, mobilierul cu spații de depozitare ascunse și dulapurile suspendate sunt importante pentru păstrarea ordinii.

Acestea sunt doar câteva idei de la care poți pleca pentru amenajarea băii în tendințele anului 2024. Pentru că, în final, indiferent de stilul pe care îl vei alege, accentul va fi pus întotdeauna pe confort și funcționalitate.

Cele mai citite

Taxă globală pentru miliardari. Vis sau realitate?

Mai multe țări iau în calcul introducerea unui impozit minim global pentru miliardari. Reprezentanții țărilor G20 au discutat propunerea la un summit de...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Consiliul JAI n-a discutat despre extinderea spațiului de liberă circulație. România primește bani de la UE pentru întărirea frontierelor dar nu intră în Schengen

Prima zi a reuniunii JAI din 4 - 5 martie 2024 nu a avut nicio temă despre primirea deplină a României sau a Bulgariei...
Ultima oră
Pe aceeași temă