18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyle7 sfaturi practice pentru amenajări reuşite

7 sfaturi practice pentru amenajări reuşite

Investiţi în artă

Colectionati arta de la o vârstă fragedă. Incepeti tineri si cumparati cele mai bune piese pe care vi le puteti permite, intrucat capacitatea artei de a transforma o camera este diferita de orice alt instrument de design. Investiți în antichități: Arta deosebita si antichitatile fabuloase arata mai bine odata cu trecerea timpului. Imbinati noul cu vechiul: Vechiul și noul aparțin împreună. Un mix de piese moderne și antichități nu se demodeaza niciodată. Includeți piese moștenite: Nu vă temeti să folosiți antichități moștenite.

Amplasati piesele in care ati investit in prim-plan: Utilizați și bucurați-va de antichități și piesele unice, mai ales într-o cameră utilitară, cum ar fi baia.

Adăugați texturi

 Decorul neutru poate fi interesant daca includeti o varietate de materiale.

Jucati-va cu cele textile: Paie, iută, papura – materialele naturale și tonurile neutre sunt întotdeauna distinse. Încercaţi deasemenea răchita: Este un element pe care îl iubesc pentru textură și versatilitate, iar coșurile de răchită sunt foarte funcționale pentru depozitare.

 Investește în tapițerie

Clienții mei întreabă  deseori despre piesele cele mai importante în care să investească: cred în tapițerie și artă! Ajută la ancorarea unei camere.

Stabiliți o paletă de culori; nu vă temeţi de cele închise

 Pentru o schimbare de la cap la coada, primul pas este alegerea unei palete de culori. Decideţi asupra unei   game de culori de baza pentru intreaga locuinta, apoi o incorporaţi  incapere cu incapere; arata diferit in fiecare camera.

Utilizați tavanul pentru a redefini camera: Priviţi în sus! Folosim foarte mult plafoanele. Prin ele, definim liniile și frumusețea unui spațiu. Accentuati-va tavanul:! Vopseaua lucioasa, in nuante bogate sau tapetul pe un tavan vor crea un efect wow.

Cand esti indecis, schimba culoarea:  Nu subestima niciodata puterea vopselei. Nu trebuie sa investesti toti banii pentru a obtine un aspect nou. Un strat proaspat intr-o culoare vibranta poate transforma o piesa veche de mobilier sau o camera alba, oferindu-i o noua viata.

Folosiţi culori inchise!: Nu vă temeti de culori intunecate. Am folosit aceasta nuanta bogata de albastru inchis pe un perete accent – mai întunecat decât am îndrăznit vreodată. A făcut ca întregul spațiu să prindă viață. Încercați să utilizați chiar şi negrul: acestafuncționează cu orice stil. Mitul este că nuantele întunecate fac ca spațiile să para mai mici; de fapt, se indeparteaza.

 

Inlocuiti piesele care ocupa mare parte din suprafata

 Când clienții doresc o schimbare rapidă și cu impact, recomand piesele care ocupă cea mai mare suprafață, cum ar fi covoarele, culoarea peretilor sau perdelele si draperiile.

Alegeti lungimea corecta pentru draperii: Pentru cele laterale clasice, trebuie într-adevăr să mergeți până la podea.

Schimbati scaunele cu banchete: vă simțiți in mod automat mai prietenos atunci când împărțiți un loc cu cineva Ar putea parea corporativ dacă v-ați uita la o cameră plină de scaune.

Nu faceti economie cand alegeti canapeaua: Investiti banii într-o canapea confortabilă, bine făcută, pe care o veți avea pentru totdeauna. Nu trebuie să renuntati la acea țesatura scumpă pe care o iubiți – folositi-o pe ceva mic, precum o pernă.

 Profitati din plin de lumina naturala

 Nu există nici un substitut pentru lumina naturală. Creati oportunități pentru a lăsa soarele să patrunda in incaperi – cu cât sunt ferestrele mai mari, cu atât mai bine.

Încălziți o cameră cu oglinzi: Panourile, oglinzite, cum ar fi cele care alcătuiesc o nișă, pot fi elegante – dar nu le amplasaţi pur si simplu. Foile mari de oglindă vor arăta comercial, deci încercați un model secționat în stilul francez tradițional sau incadrarea lor cu profile decorative.

Inveseliti spațiile obișnuite cu tapet: Îmi place să folosesc tapet în spații comune. Holuri, debara, baie – toate produc momente de bucurie și delectare. Zonele de tranziție pot fi locuri în care vă place să petreceți timp.

 Uşile din sticlă asugură fluiditatea spaţiului

Utilizarea usilor de sticla pentru inchiderea zonei de dus dau impresia unui spatiu mai mare. Pentru a completa iluzia, folositi aceeasi gresie atat in dus, cat si in restul baii. Face camera să se pară mai mare. Dacă s-ar utiliza alte finisaje, ar întrerupe spațiul.

 

Măsuţa de cafea

Nu subestimați masuta de cafea: Într-un living open-space, folosiți întotdeauna o masă de cafea bine proporționată pentru a inchega ame

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă