5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăLifestyle6 sfaturi utile pentru a alege corect forma ramelor ochelarilor de vedere 

6 sfaturi utile pentru a alege corect forma ramelor ochelarilor de vedere 

Ochelarii au încetat demult să fie doar un dispozitiv medical, pentru corectarea vederii, reprezentând mai degrabă un detaliu stilistic. Chiar dacă includ două lentile care ajută ochii să obțină niște imagini corecte, ochelarii sunt apreciați deoarece pun în valoare anumite trăsături fizice, oferind un plus de personalitate celor care îi poartă. 

Dacă ești purtător de ochelari, indiferent de motivul pentru care ți-au fost recomandați – miopie, hipermetropie sau astigmatism, ține cont de următoarele sfaturi în ceea ce privește forma ramelor. În acest fel vei adăuga un plus de valoare stilului tău, imaginea personală va fi mai atractivă și vei obține un look adecvat cu tendințele actuale. 

  1. Forma feței

Acesta este cel mai important criteriu pentru alegerea ramelor, deoarece trăsăturile tale trebuie să fie puse în valoare într-un mod pozitiv. Dacă ai o față rotundă este recomandat să alegi niște rame cu forme unghiulare, iar dacă ai o față pătrată este ideal să porți ochelari cu rame rotunde. O față ovală este cea mai favorizată, deoarece i se potrivesc orice forme de rame de ochelari. Poți găsi nenumărate modele de ochelari de vedere in Timișoara, la prețuri avantajoase.

  • Afecțiunea pentru care sunt recomandați

Dacă trebuie să porți ochelari pentru corectarea vederii la distanță, poți opta pentru niște rame mai mari, care să acopere cât mai mult din câmpul tău vizual. Pe de altă parte, niște ochelari utilizați pentru vederea de aproape necesită niște rame mai mici, având o formă specifică dreptunghiulară. 

  • Nuanța pielii

Alegând corect ramele ochelarilor, din punct de vedere al formei și al culorii, vei putea să îmbunătățești caracteristicile naturale, obținând un look avantajos. Un ten cu nuanțe calde este potrivit cu niște rame în culori pământii, de exemplu maro, bej sau auriu. Pe de altă parte, o piele cu nuanțe reci este mai bine pusă în valoare de niște rame de ochelari de culoare neagră, albastră sau argintie. 

  • Dimensiunea ramei

Acest criteriu este în strânsă legătură cu dimensiunea feței, deoarece atunci când ramele sunt prea mari sau prea mici efectul poate fi destul de hilar. Echilibrul feței nu va fi respectat, iar imaginea obținută va fi disproporționată. Este recomandat să probezi mai multe dimensiuni de rame de ochelari, astfel încât să găsești un model confortabil și care se potrivește perfect cu fața ta. 

  • Stilul tău de viață

Cu siguranță, forma ramelor de ochelari trebuie să se potrivească stilului tău de viață, începând cu materialele din care sunt realizate și până la formă și dimensiuni. Dacă ai un stil activ, alege niște rame rezistente, din metal, mai degrabă decât unele din plastic. Dacă profesia îți impune o imagine mai sobră, poți alege niște rame negre, iar dacă lucrezi într-un domeniu creativ, poți opta pentru niște rame colorate și cu un design nonconformist. 

  • Personalitate

Nu uita că ramele de la ochelari trebuie să rezoneze cu personalitatea ta, deoarece ele vor completa imaginea cu care te prezinți în lume. Așa cum îți alegi hainele, pantofii, machiajul sau coafura, la fel trebuie să îți alegi și ramele de la ochelari, astfel încât atunci când le porți să te facă să te simți bine. 

Ține cont că o pereche de rame de ochelari trebuie să fie de calitate, deoarece funcționalitatea primară se referă la corectarea vederii. Niște rame din materiale slab calitative sau cu finisaje care lasă de dorit pot afecta modul în care îi porți sau în care vezi cu ajutorul lor. De asemenea, nu te baza exclusiv pe tendințele impuse de modă și ține cont de recomandările medicului sau ale opticianului, chiar dacă preferințele tale personale nu corespund în ceea ce privește forma sau dimensiunea. 

Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă