22.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăLifestyle5 obiective turistice de neratat în Ploieşti şi împrejurimi

5 obiective turistice de neratat în Ploieşti şi împrejurimi

Oraşul Ploieşti este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, datorită cetăţilor şi zidurilor medievale, care creează o atmosferă de poveste. În plus, Ploieştiul este o sursă bogată în obiective turistice şi este situat în apropiere de Valea Prahovei şi a Doftanei, dar şi de Vălenii de Munte, aşa că toate aceste destinaţii vecine sunt un plus pentru turişti. Iar pentru cei care vor să rămână în centrul oraşului, am pregătit o serie de obiective care merită vizitate în Ploieşti!

Muzeul Ceasului
Muzeul Ceasului este unul muzeu unic în România, aşa că dacă ajungi în Ploieşti, trebuie neapărat să îl vizitezi. Aici vei găsi o mulţime de ceasuri care au aparţinut unor personalităţi precum Constantin Brâncoveanu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Ion Luca Caragiale, Nicolae Iorga şi mulţi alţii. Toate exponatele sunt de colecţie şi provin din perioade istorice diferite, aşa că muzeul chiar merită vizitat.

Cramele din Ploieşti
Atunci când vine toamna, este o ocazie perfectă de a vizita cramele din apropierea oraşului Ploieşti. Vei savura cele mai rafinate vinuri, vei asculta poveştile localnicilor şi vei putea gusta cei mai delicioşi struguri. Printre cele mai populare crame se numără Crama Budureasca, Conacul Urlăţeanu, Domeniile Tohani, Conacul Bellu şi Crama Rotenberg.

Casa de Târgoveţ
Dacă vrei să faci o călătorie în timp, poţi vizita Muzeul Casa de Târgoveț, al cerui design cuprinde elemente din secolele XVIII-XIX. Muzeul include o serie de piese originale, care au făcut parte din casa lui Hagi Prodan, dar şi lucruri vechi, găsite în casele negustorilor din acea perioadă: măsuţe cu sidef, perne înflorate, vase de ars mirodenii, lădiţe de zestre, narghilele, scaune în stil florentin, etc. Este important de reţinut că acesta este primul muzeu al oraşului Ploieşti, fiind restaurant după Primul Război Mondial.

Muzeul Petrolului
Muzeul Petrolului este un edificiu impresionant, care cuprinde o mulţime de săli cu expoziţii şi o curte în aer liber. Printre exponate se află utilaje de foraj, hărţi geologice, felinare cu petrol, macheta Fabricii de gaz din 1856, diverse unelte de minerit şi lucrări ştiinţifice. Muzeul a fost inaugurat în 1961, cu ocazia sărbătoririi centenarului industriei petroliere româneşti, iar de-a lungul timpului, patrimoniul muzeului a crescut de la 800 de piese, la peste 8000.

Muzeul Ion Luca Caragiale
Muzeul „Ion Luca Caragiale”  a fost inaugurat în 1962, când s-au sărbătorit 110 ani de la naşterea marelui dramaturg român. Muzeul se află găzduit în fosta Casa Dobrescu şi cuprinde o serie de expoziţii care ilustrează principalele momente din viaţa şi creaţia lui Caragiale. Fiecare vizitator va avea ocazia de a descoperi fotografii originale ale celebrului scriitor, piese de mobilier, costume de scenă, cărţi, dar şi alte obiecte personale.

Aşadar, dacă ajungi în Ploieşti, cu siguranţă nu o să ai timp să te plictiseşti, deoarece oraşul găzduieşte multe muzee şi clădiri impresionante, iar în satele din jur poţi vizita mai multe crame şi hanuri tradiţionale. Iar dacă ţi se face foame, poţi servi prânzul sau cina la terasele din oraş, sau poţi apela la serviciile de livrari la domiciliu Ploiesti.

Cele mai citite

Un adolescent a fost reținut la Ploiești în urma altercației cu alți doi minori

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o bătaie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti, potrivit agerpres.ro. "Poliţiştii...

Serviciul militar obligatoriu va fi reintrodus în Germania

Se reintroduce serviciul militar obligatoriu în Germania. Ministrul Apărării din Germania, Boris Pistorius, este aşteptat să-şi prezinte propunerea privind serviciul militar obligatoriu, potrivit capital.ro. Se...

Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să i se alăture împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă