20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle4 autori pe care ar trebui să îi citești toamna aceasta

4 autori pe care ar trebui să îi citești toamna aceasta

Studiile au demonstrat că lectura este un antidot împotriva stresului, iar pentru a te simți mai bine este recomandat să citești măcar câteva minute în fiecare zi. În plus, există numeroase genuri literare și atâția autori, încât sigur vei găsi totdeauna o carte care să fie pe placul tău. Dacă îți alegi de obicei cărțile în funcție de autori, atunci cu siguranță te numeri printre cei care au fost fermecați la un moment dat de stilul și operele unuia dintre aceștia. Fie că se numără printre autorii tăi preferați sau, dimpotrivă, abia acum îi descoperi, uite câțiva scriitori pe care să îi ai în vedere toamna aceasta.

1. Cărțile Sandrei Brown

Numele Sandrei Brown probabil că nu mai reprezintă un mister pentru nimeni. Autoare de bestseller-uri și cărți de dragoste și suspans, ea a publicat aproape 70 de romane, iar mai mult de 50 dintre acestea au apărut în topul New York Times Bestsellers. Sandra Brown este recunoscută pentru faptul că reușește să creeze povești de dragoste fascinante, care sunt încărcate, în același timp, de aventură, intrigi și suspans. Chiar dacă pot părea siropoase, cărțile de dragoste își pot găsi locul în viața ta atunci când vrei să te relaxezi, să citești ceva mai lejer sau pur și simplu să experimentezi și un alt gen de lectură. Descrisă drept o carte „spectacol”, în ale cărei pagini vei descoperi eroticul vulcanic, Prețul fericirii de Sandra Brown poate fi o alegere inspirată mai ales pentru iubitorii acestui gen literar.

2. Cărțile lui Haruki Murakami

Celebrul scriitor japonez Haruki Murakami creează în paginile sale aventuri literare, situate la granița fragilă dintre real și imaginar, iar dacă vei citi cărțile lui, cu siguranță nu vei fi dezamăgit. Apreciat de milioane de fani din întreaga lume, Murakami reușește să îmbine în operele sale elementele fantastice cu referințele muzicale și din cultura pop. Însă ceea ce îl face pe autor atât de apreciat este talentul său de a suprinde umanitatea în toată profunzimea ei, de aceea mulți dintre cititori se regăsesc în operele lui, indiferent de identitatea sau obiceiurile lor naționale. Dintre operele lui Murakami, îți recomandăm „Pădurea Norvegiana”, „Iubita mea, Sputnik”, sau „Dans, Dans, Dans”.

3. Cărțile lui Chuck Palahniuk

Chuck Palahniuk, autorul mult premiatului roman Fight Club, care a fost ecranizat în anul 1999, are un stil unic de a scrie și mizează în special pe evidențierea unor aspecte mai grotești din viața cotidiană. De altfel, el își descrie opera ca fiind ficțiune transgresivă, adică scrierile lui au în prim plan personaje care caută să se elibereze de limitările și așteptările societății prin mijloace neobișnuite sau ilicite. Dintre operele lui, îți recomandăm „Fight Club”, „Sufocare” sau „Bântuiții”.

4. Cărțile lui Elif Shafak

Elif Shafak este una dintre cele mai cunoscute autoare de origine turcă. Cărțile ei care abordează probleme de actualitate, în special de natură socială și culturală, au fost traduse în 48 de limbi. Elif Shafak este o voce puternică în literatura turcă contemporană, iar cărțile ei abordează teme precum imigrația, minoritățile și problemele femeilor sau ale subculturilor. „Onoare”, „Cele patruzeci de legi ale iubirii” sau „Ucenicul arhitectului” sunt doar câteva dintre volumele pe care ți le recomandăm.

Toamna este unul dintre cele mai bune anotimpuri în care să citești, mai ales că vremea răcoroasă te îmbie la lectură, fie că ești acasă, în grădină sau într-un parc. De aceea, alege cărțile autorului tău preferat sau pe cele din recomandările noastre și bucură-te de lectură oriunde te afli.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă