6.7 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăLifestyle14th Lane: „cantină“ modernă pentru corporatiști, dar și loc cool de ieșit...

14th Lane: „cantină“ modernă pentru corporatiști, dar și loc cool de ieșit seara

legerea spațiului e în mod clar una bună pentru că nu sunt foarte multe localuri în această zonă de birouri în plină dezvoltare. Conceptul a fost și el bine gândit. Practic, ziua funcționează ca o cantină cu mai multe bufete (un fel de food court unibrand) cu servire la tejghea, iar seara, în regim de restaurant, cu meniu à la carte, așa că a reușit să atragă corporatiștii (și nu numai) de peste zi și spre seară – cu toate că zona nu e una dintre cele mai populare de going out.

Și vinerea aceasta, de la ora 20.00, de exemplu, locul va vibra pe sound-urile lui Simon Bogdan Mihai (membru Agurida – Loredana Band) la Re-Think: Traditional Music & Dinner.

În cursul săptămânii, bufetele se deschid pe rând în funcție de oră, cu breakfast, bucătărie internațională, italiană, asiatică, americană, zona de barbeque, coffee corner și băuturi; nu lipsește zona de deserturi. Așadar, ai salate pe care ți le faci cum vrei, alegând din mai multe ingrediente, pizza și paste, burgeri și coaste, wok-uri și alte asiatice – cam de toate pentru toate gusturile.

Meniul de seară e descris în ton cu tema localului: la tickets găsim antreuri – humus, salată Caesar, supă, fast track cu burgeri, all abord cu ribs și sea bass, pasta stop, destination – full train cu deserturi.

Prețuri decente: pizza sau o porție de paste 26 lei, un burger 30 lei, un steak 45 lei, o sticlă de vin de la 65 lei, un cappucino 8 lei.

Și amenajarea e bine gândită – pereți de sticlă, pasteluri, verdeață și o compartimentare fluidă în mai multe zone – una relaxantă și de socializare. Ideea – de unde vine și numele localului – a plecat de la primul tramvai electric din București – tramvaiul 14, care pornea de la „Uzina Electrică”, aflată acum un secol vis-a-vis de imobilul în care e restaurantul, iar arhitecții au ales și câteva decoruri tematice, precum șina de tramvai inserată în pardoseala industrială și desene tehnice ale unei locomotive gravate în placajul pereților.

 

VINUL SĂPTĂMÂNII by Cezar Ioan

 

Spumant Colocviu la Veneția, Casa de Vinuri Cotnari

Dacă n-am mai făcut această recomandare aici, vă rog să mă iertați. Obținut din struguri de Busuioacă de la Cotnari, acest spumant e atât de agreabil și accesibil ca gust încât îi va „converti“, sper, pe mulți dintre cei care beau „bule“ numai la aniversări, nunți și revelioane. E aromat în stilul atât de plăcut care a făcut faima vinurilor din Busuioacă, dar e sec – ceea ce prezintă, cred eu, un avantaj pentru că deschide pofta (și de băut, și de mâncat), nu îi pune capăt! Iar efervescența lui este una blândă, plăcută, numai bună să-i propulseze aromele și să stimuleze papilele gustative. La cei 45-50 de lei cu cât poate fi găsit online și în magazinele specializate, e un „must have“ al primăverii, atât pentru ocazii speciale, cât și pentru orice alt eveniment plăcut, de zi sau de seară.

 

Cele mai citite

Ajutoare AFIR pentru energie regenerabilă: 150 milioane euro, disponibile din Ajunul Crăciunului

Programul vizează achiziția de panouri solare, generatoare eoliene și baterii de stocare pentru consum propriu în ferme și întreprinderi În Ajunul Crăciunului 2024, Agenția pentru...

Elena Lasconi dezlănțuită la adresa Guvernului Ciolacu 2

România nu se poate schimba în bine cu aceiaşi oameni la butoane, care fac aceleaşi lucruri, a declarat luni seara preşedintele USR, Elena Lasconi,...

Sonda NASA a ajuns la cea mai mică distanță de Soare din istorie

Sonda revoluționară Parker Solar Probe a NASA a intrat în istorie marți, zburând mai aproape de Soare decât orice altă navă de acest fel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă