6.7 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăLifestyle10 sfaturi pentru a face față alergiilor

10 sfaturi pentru a face față alergiilor

Când corpul dumneavoastră este extrem de sensibil la o substanță, acesta va răspunde sub forma unei reacții alergice. Fie că este vorba de o alergie alimentară sau polen din mediu, alergiile sunt suficiente pentru a înnebuni pe oricine.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți față sezonului de alergii din această toamnă.

1. Este, de fapt, o alergie?

Mai întâi stabiliți dacă simptomele persistente ale sinuzitei sunt răceală sau alergie. Este ușor să vă diagnosticați greșit și să tratați simptomele cu soluții fără prescripție medicală, în loc să ajungeți la rădăcina problemei.

Unul dintre cei mai buni indicatori pentru a vă da seama dacă sinuzita este cauzată de o infecție virală sau o alergie este durata simptomelor. Simptomele de răceală sau gripă cauzate de o infecție virală se vor estompa oriunde între câteva zile până la o săptămână sau două, dar simptomele alergiilor sezoniere pot dura câteva luni.

Dacă aveți simptome de sinuzită, cum ar fi dureri de cap și congestie, un medic va face diferența între sinuzita acută, care durează mai puțin de trei săptămâni și este adesea infecțioasă, și sinuzita cronică, care poate dura luni de zile și este cauzată probabil de alergii.

O alergie va fi, de asemenea, foarte probabil însoțită de mâncărimi în gât, ochi sau urechi, în timp ce acest lucru nu este întotdeauna prezent la răceală.

2. Începeți să vă luați medicamentele pentru alergii înainte ca simptomele să apară

Dr. Adrian Morris, expert în alergii, sugerează administrarea de antihistaminice înainte de începutul sezonului de polen, astfel încât să puteți începe să construiți toleranță înainte de a începe să aveți simptome.

Potrivit dr. Andrew Murphy, specialist în alergii, ar trebui să vă luați medicamentele cu cel puțin 30 de minute înainte de a vă deplasa în aer liber. De asemenea, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă considerați că medicamentul nu vă mai controlează simptomele, astfel încât acesta să poată fi ajustat în funcție de nevoile dumneavoastră.

3. Curățați, curățați și curățați

Cu cât este mai puțin praf și polen în casa dvs. cu atât mai bine. Aspirați deseori, luați în considerare înlocuirea mochetelor cu lemn de esență tare sau gresie și asigurați-vă că acele colțuri adesea trecute cu vederea, cum ar fi plintele, sunt șterse în mod regulat.

Aveți grijă de mucegai, în special în medii umede și ploioase și spălați toate articolele de îmbrăcăminte care au fost purtate afară, inclusiv haine de copii.

4. Consultați-vă medicul pentru orice formă de tuse persistentă sau problemă toracică

Chiar dacă credeți că tusea dvs. este cauzată de alergii, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a exclude orice infecție sau o afecțiune medicală care ar putea sta la baza acesteia, mai ales dacă sunteți activ fizic și faceți frecvent. Orice strângere în piept poate indica, de asemenea, astm, care poate fi tratat cu un inhalator.

Dr. Keertan Dheda, expert în tuse, spune că este deosebit de important ca o tuse care durează mai mult de patru săptămâni să fie verificată, deoarece există boli specifice care trebuie excluse.

5. Aflați cum să citiți cu atenție etichetele alimentelor

Suferiți de alergie alimentară? Aflați cum să identificați alergenii ascunși în produsele procesate. De obicei, este necesar ca primii opt alergeni alimentari să fie incluși pe ambalaje (lapte, ou, arahide, nuci, grâu, soia, pește, crustacee), dar acolo unde reglementările nu sunt la fel de stricte, aceste ingrediente pot fi ratate.

6. Spălați orice e purtat

Scoateți-vă pantofii, faceți un duș și schimbați-vă hainele imediat ce pășiți în casă. Acest lucru va reduce la minimum cantitatea de polen pe care o aduceți în interior.

7. Investiți într-un dezumidificator

Probabil vi s-a spus că un umidificator vă va îmbunătăți respirația, dar un dezumidificator ar putea funcționa mai bine dacă alergiile dvs. sunt declanșate de praf sau mucegai, în special într-o zonă umedă.

8. Cunoașteți-vă declanșatoarele

Nu presupuneți că doar polenul și praful din exterior sunt de vină pentru alergiile dvs. Factori precum acarienii de praf, părul și mucegaiul pot agrava alergiile. Aflați care sunt declanșatorii dvs. și încercați să reduceți la minimum acești alergeni în interiorul casei dvs., făcând curățenie regulat.

9. Nu subestimați utilizarea unui irigator nazal sau cu aburi pentru sinusuri

Aburul, umiditatea și căldura descompun mucusul și ameliorează congestia, iar mulți medici vă vor recomanda folosirea aburului sau a unui irigator nazal pentru a vă ameliora simptomele.

Utilizarea unui irigator nazal este chiar mai bună decât simpla utilizare a aburului pe cont propriu, spun experții medicali. „Irigarea nazală este esențială în îngrijirea sinusurilor”, spune dr. Len Horovitz, internist la spitalul Lenox Hill din New York. Soluția salină poate fi ușor amestecată și utilizată cu un vas neti sau alte dispozitive de irigare.

10. Dacă orice altceva eșuează, consultați un alergolog

Dacă ați încercat nenumărate remedii și sfaturi fără prescripție medicală, dar nimic nu pare să funcționeze, ar putea fi timpul să apelați la medic. Specialiștii în alergii pot face teste pentru a determina factorii declanșatori exacți și a vă prescrie tratamentul corespunzător.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Regula U21, mai eficientă ca niciodată. Premieră absolută în Superliga după 8 ani de la implementare

Pentru prima dată de la introducerea regulii U21 în 2016, fiecare etapă din Superliga României a sezonului 2024/2025 a înregistrat cel puțin un marcator...

Vin întăriri pentru Șumudică! Transferul lui Denis Ciobotariu aproape de a fi realizat

Rapid caută soluții pentru a întări echipa în vederea calificării în play-off-ul Superligii, iar Denis Ciobotariu este una dintre țintele principale ale lui Marius...

Ajutoare AFIR pentru energie regenerabilă: 150 milioane euro, disponibile din Ajunul Crăciunului

Programul vizează achiziția de panouri solare, generatoare eoliene și baterii de stocare pentru consum propriu în ferme și întreprinderi În Ajunul Crăciunului 2024, Agenția pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă