Ambasada Sustenabilității în România a pregătit, de Ziua Națională a României, un proiect care își propune să ofere 11 unghiuri diferite din care poate fi privită realitatea românească atunci când vine vorba de sustenabilitate. Unde suntem, ce avem de făcut și cu ce provocări ne confruntăm?
România a înregistrat progrese economice majore în ultimii 30 de ani. PIB-ul țării a crescut de patru ori, populația a intrat într-un proces accelerat de urbanizare, salariile sunt mai mari, iar accesul la produse și servicii este mai facil.
„Totuși, România anului 2022 trebuie, mai mult ca niciodată, să gândească dezvoltarea economică în tandem cu ceea ce înseamnă dezvoltare sustenabilă, cu accent pe eficientizarea utilizării resurselor și pe o distribuție mai echitabilă a bunăstării”, a declarat Dragoș Tuță, Fondator și Președinte Ambasada Sustenabilității în România.
Mai mult sau mai puțin, țintele pentru un viitor mai sustenabil au fost deja stabilite pentru România în cadrul unor evenimente istorice precum Acordul de la Paris sau în cadrul planurilor agreate la nivel european de statele membre.
Însă, pentru a ști cum vom atinge aceste ținte trebuie să știm unde ne aflăm astăzi, iar progresul și impactul măsurilor implementate trebuie monitorizate constant și cu atenție.
În acest context, Ambasada Sustenabilității în România și PaginaDeSustenabilitate.ro, o publicație online recent lansată și aflată la intersecția dintre afaceri și societate, au pregătit, de Ziua Națională a României, un proiect care își propune să ofere 11 unghiuri diferite din care poate fi privită realitatea românească atunci când vine vorba de sustenabilitate.
Mixul energetic: cu ce se mișcă, încălzește și alimentează România?
Imaginea agriculturii românești în mijlocul crizei climatice
O treime din suprafața României este acoperită de păduri, mult sub media europeană
Egalitatea de gen în România: ce s-a schimbat și ce a rămas în urmă
Peste 20% dintre mașinile înmatriculate în România anul acesta sunt electrice
Educația și sănătatea – cum stă România când vine vorba de „eternele priorități”
Țara cu cei mai mulți proprietari începe să fie tot mai interesată de construcțiile durabile
Obligațiuni verzi de miliarde, vândute de companii românești pe BVB
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!