23.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski a vizitat pozițiile forțelor speciale din apropiere de Bahmut

Zelenski a vizitat pozițiile forțelor speciale din apropiere de Bahmut

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă că a vizitat poziţiile forţelor speciale ucrainene în apropierea liniei frontului din regiunea Bahmut, în estul Ucrainei, unul dintre punctele fierbinţi ale actualei contraofensive ucrainene, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres.ro.

”Spre Bahmut, poziţii avansate ale forţelor de operaţiuni speciale. Mă aflu astăzi aici pentru a-i felicita pe soldaţii noştri pentru îndeplinirea sarcinilor şi pentru a aduce un omagiu curajului lor”, a afirmat Zelenski pe Telegram.

Preşedintele ucrainean a afirmat că nu poate să dezvăluie actualele operaţiuni ale forţelor speciale, însă a salutat misiunea lor ”cu adevărat eroică”.

El a publicat două înregistrări video, una care îl înfăţişează înmânând premii militarilor ucraineni, iar cealaltă în timpul unei opriri la o benzinărie, unde a făcut selfie-uri cu soldaţi.

Zelenski recunoaște că situația trupelor sale la Bahmut devine foarte dificilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis luni seara că situaţia trupelor sale în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, devine foarte dificilă, relatează AFP şi Reuters.

“Situaţia devine din ce în ce mai complicată”, a declarat preşedintele ucrainean în mesajul său adresat zilnic. “Inamicul distruge sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile”, a adăugat el, numindu-i “adevăraţi eroi” pe soldaţii ucraineni implicaţi în această luptă, potrivit agerpres.ro.

El a menţionat că ţara sa îşi poate apăra cerul numai dacă încetează un “tabu al aviaţiei”. “Piloţii noştri şi unităţile antiaeriene şi alţi experţi ai forţele noastre aeriene fac o treabă grozavă”, a spus el. “Dar vom fi capabili să ne protejăm complet cerul atunci când acest tabu al aviaţiei va fi pe deplin ridicat în relaţiile cu partenerii noştri”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Ucraina declară că încă deține controlul asupra orașului Bahmut

Armata din Ucraina susţine că menţine controlul în Bahmut, oraş esenţial din estul ţării care se află de mai multe săptămâni în centrul unor confruntări dure cu forţele ruse, relatează DPA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FOTO. Un tânăr a murit și mai mulți copii au fost răniți, într-un accident între un autocar și un autoturism. Planul roșu, activat

Autorităţile din Vâlcea au activat, în această dimineaţă, Planul roşu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe...

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă