17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski a hotărât continuarea operațiunilor de apărare a orașului Bahmut

Zelenski a hotărât continuarea operațiunilor de apărare a orașului Bahmut

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a insistat, marţi, pentru continuarea operaţiunilor de apărare a oraşului Bahmut, subliniind că zona este importantă din punct de vedere tactic pentru tot estul Ucrainei, transmite blacknews.ro.

„Pentru noi, are o importanţă tactică”, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Zelenski a atras atenţia că, în cazul în care forţele militare ruse ar captura oraşul Bahmut, ar avea „drumul deschis” pentru capturarea altor oraşe strategice din estul Ucrainei.

Zelenski vrea să continue operațiunile de apărare a orașului Bahmut pentru ca rușii să nu meargă spre Kramatorsk sau Sloviansk

„După Bahmut, ar putea merge mai departe. Ar putea merge spre Kramatorsk, spre Sloviansk, ar putea avea drumul deschis spre alte oraşe din Ucraina (…). De aceea, oamenii noştri rămân acolo”, a subliniat Zelenski.

Oraşul Bahmut este vizat de câteva săptămâni de asaltul mercenarilor din Grupul paramilitar rus Wagner, iar ritmul atacurilor s-a intensificat în ultimele zile, mii de civili fiind forţaţi să plece. Armata ucraineană a semnalat intensificarea apărării.

Un militar ucrainean din Bahmut la televiziunea din Ucraina: Ținem linia frontului

Un ofițer de presă militar ucrainean, Mykyta Shandyba de la Brigada a 10-a de asalt, spune că forțele ruse par să rămână fără muniție în lupta pentru Bahmut, dar continuă să mărească amploarea atacurilor lor, în timp ce ucrainenii țin linia frontului.

Declarația a venit după ce fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, care este puternic implicat în bătălie, a acuzat oficialii militari de „trădare” pentru că nu au furnizat muniție adecvată.

Guvernul SUA spune că, dacă orașul ucrainean va cădea, nu ar da neapărat Moscovei avânt în război.

Un militar ucrainean din orașul Bahmut spune că linia frontului este ținută de forțele ucrainene, rușii neavând foarte multe câștiguri în această iarnă

Ofensiva de iarnă a Rusiei nu a produs câștiguri notabile, nereușind să avanseze în provincia Lugansk, mai la nord, având pierderi grele, în special în jurul Vuhledar, la sud.

Grupul de reflecție al Institutului pentru Studii de Război a declarat că încă nu este clar dacă Ucraina se va retrage din Bahmut sau va rămâne pentru a continua să uzeze forțele ruse. Oricum ar fi, ofensiva Moscovei părea să atingă punctul său maxim.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă