13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski a anunțat că trei noi sate au fost recucerite de forțele...

Zelenski a anunțat că trei noi sate au fost recucerite de forțele ucrainene în regiunea Herson

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din sudul ţării, transmite AFP.

“Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore”, a afirmat preşedintele Zelenski într-un video postat pe reţelele de socializare, potrivit agerpres.ro.

Contraofensiva ucraineană continuă, a dat asigurări preşedintele Zelenski.

Lupte grele s-au desfășurat la Herson în ofensiva împotriva Rusiei

Lupte grele au avut loc în ultimele 48 de ore, în timp ce forţele ucrainene şi-au continuat ofensiva împotriva Rusiei în provincia Herson, la vest de râul Dnipro, au anunţat sâmbătă serviciile de informaţii militare britanice.

Forţele ruseşti folosesc focuri de artilerie de-a lungul râului Ingulets, un afluent al Niprului, a precizat Ministerul britanic al Apărării, relatează Reuters.

„Liniile de aprovizionare ale forţelor ruse la vest de râu sunt din ce în ce mai mult în pericol”, a transmis ministerul într-un raport de actualizare a informaţiilor.

Ministerul a adăugat că loviturile ucrainene suplimentare au provocat noi daune la podul cheie Antonivsky, deşi Rusia a efectuat reparaţii temporare, conform epicnews.ro.

Forțele ruse sunt gata de un nou asalt de la Donețk și Herson

Forțele ruse sunt în prezent complet pregătite pentru un nou asalt dinspre regiunea estică Donețk şi dinspre cea sudică Herson, a anunţat miercuri comandamentul armatei ucrainene, relatează Reuters.

”Pe direcţiile Doneţk şi Tavria (Herson), conform informaţiilor disponibile inamicul este pregătit pentru acţiuni ofensive”, a menţionat armata ucraineană pe contul oficial de Facebook.

Zona de est a Ucrainei ce cuprinde provinciile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk a devenit ţinta prioritară a Rusiei după ce aceasta şi-a retras trupele din jurul Kievului şi din nordul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia va ieși dintr-un acord cu Marea Britanie prin care britanicii pescuiau în Marea Barents

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a denunţat miercuri un acord între Uniunea Sovietică şi Marea Britanie care permitea pescarilor...
00:00:39

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara...

CEDO aruncă în aer legislaţia UE de control a populaţiei: decriptarea mesajelor electronice private este ilegală – EXCLUSIV

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a statuat, printr-o Decizie emisã recent, că legile care impun furnizorilor de telecomunicații să păstreze, fără discernământ,...
Ultima oră
Pe aceeași temă