Cel puțin 57 de cadavre au fost aduse la țărm după ce două bărci de migranți s-au scufundat în Marea Mediterană, în apropiere de vestul Libiei, au declarat marți (25 aprilie) un ofițer de pază de coastă și un lucrător umanitar.
Zeci de cadavre au fost aduse la țărm în vestul Libiei, după ce două bărci care transportau migranți s-au scufundat marți, potrivit pazei de coastă.
Bassam Mahmoud din Egipt este printre cei care au supraviețuit călătoriei.
El spune că la bord erau aproximativ 80 de pasageri, cu destinația Europa.
Zeci de cadavre au apărut la mal după ce două bărci cu migranți s-au scufundat după o ceartă izbucnită la bordul uneia dintre ele
O ceartă a izbucnit în timp ce barca se scufunda, spune el – dar responsabilul a refuzat să se oprească. Printre cadavrele recuperate s-a numărat un copil, potrivit pazei de coastă.
Migranții erau din Pakistan, Siria, Tunisia și Egipt.
Un lucrător umanitar al Semilunii Roșii a spus că alte zeci au fost recuperate în vestul orașului Tripoli, în ultimele șase zile, toate dintr-o singură ambarcațiune.
Ei au spus că se așteptau să găsească și mai multe cadavre în zilele următoare.
O barcă de pescari cu 50 de migranți a fost interceptată în largul stațiunii Costinești
O barcă de pescari cu circa 50 de migranți la bord a fost interceptată de Garda de Coastă în largul stațiunii Costinești.
Evenimentul a fost anunțat, la data de 2 iunie, de Garda de Coastă a României.
„În această dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanţă de 6 Mm de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află peste 50 de persoane”, a anunțat Garda de Coastă.
Ambarcaţiunea străină era supraaglomerată și neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord. În plus, era posibil ca persoanele care conduc barca să nu aibă pregătirea de navigație necesară. Din aceste motive, persoanele din barcă erau în pericol.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!