7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiVot covârșitor DA – de ce referendumul nu legitimează, în vreun fel,...

Vot covârșitor DA – de ce referendumul nu legitimează, în vreun fel, ideea „mariajelor homosexuale”

Și nu putem să trecem peste asta atunci când vorbim despre „eșecul” Referendumului. Nu putem monopoliza interpretarea rezultatelor într-un singur sens, vorbind despre „eșec”, fără a aduce în discuție votul care a fost covârșitor „DA”. Faptul că Referendumul nu a trecut pragul are explicațiile sale, unele care țin de circumstanță. Dar votul DA a fost zdrobitor, iar să ignori acest lucru este, în realitate, profund manipulator.

 În fapt, acest vot demonstrează că românii SE OPUN într-o largă majoritate căsătoriei persoanelor de același sex – fapt care poate să fie extrapolat la nivelul întregii societăți. Dovadă o fac, pe de o parte, sondajele recente cu privire la poziționarea românilor față de căsătoriile de același sex; iar rezultatul referendumului oglindește aceste sondaje. Dar și faptul că neparticiparea a fost, în fapt, cauzată de o sumă de factori. Trei dintre aceștia: a) românii nu au înțeles importanța temei Căsătoriei – mulți nu au priceput de ce ar trebui să voteze că „apa e udă”; b) nici faptul că întrebarea nu a fost clar formulată nu i-a ajutat pe mulți să înțeleagă tema – era necesară o campanie consistentă de informare pentru a lămuri întrebarea; c) dezinteresul românilor față de orice temă care e, într-un fel sau altul, politizată este vizibil la alegerile din ultimii ani – vedem acest dezinteres, de pildă, în participarea foarte redusă la ultimele alegeri europarlamentare. 

 Din Diaspora au votat DE DOUĂ ORI mai mulți români față de alegerile parlamentare din 2016 (conform rezultatelor parțiale de luni). Acest lucru arată că românii sunt conștienți de importanța și de gravitatea pericolului ideologiilor neomarxiste. Mulți dintre ei simt deja efectele nocive asupra acestor ideologii acolo unde trăiesc – libertatea lor de exprimare este tot mai mult restricționată; copiii lor sunt expuși, la școală, educației sexuale uneori de la vârste foarte fragede; nu-și mai pot educa copiii în spiritul propriilor valori; etc.

  Nu este deloc onest ca adversarii acestui Referendum, care au manipulat până în prezent spunând că Referendumul nu este despre Căsătorie, ci este despre Dragnea, despre „legile justiției”, etc., să spună acum că acest referendum a fost despre poziționarea românilor cu privire la căsătoria homosexuală. Și despre faptul că românii acceptă sau nu acceptă căsătoria homosexuală. Păi, ori e vorba despre Dragnea, ori e vorba despre căsătorie? Faptul că românii se împotrivesc, în mare majoritate, căsătoriei între persoanele de același sex o arată votul în proporție de 92% DA.

În sfârșit, își pot permite partidele politice să ignore o „minoritate” formată din 3,8 milioane de români?    

Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă