9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportFotbalVitor Roque, noul jucător al Barcelonei. Puștiul minune are doar 18 ani

Vitor Roque, noul jucător al Barcelonei. Puștiul minune are doar 18 ani

FC Barcelona și Club Athletico Paranaense au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului Vitor Hugo Roque Ferreira, cunoscut sub numele de Vitor Roque, anunță clubul catalan. Xavi, antrenorul Barcelonei, apreciază faptul că Vitor Roque este un bun finalizator, lovește mingea bine cu ambele picioare și câștigă duelurile aeriene.

Jucătorul ar urma să se alăture clubului pentru sezonul 2024/25 și va semna un contract până în 2030/31, cu o clauză de 500 de milioane de euro.

Din punct de vedere fotbalistic este un atacant central aflat încă în curs de dezvoltare, dar adaptabilitatea sa este de folos și poate juca și în aripă, dacă situația o cere. Excelent cititor al jocului, se remarcă, de asemenea, prin viteză și abilități de finalizare în fața porții.

La doar 18 ani, Vitor Roque are mai mult de 50 de meciuri în campionat. Brazilianul a debutat în Serie A cu Cruzeiro la vârsta de 16 ani, iar după șase apariții a făcut saltul în Serie A cu Athletico Paranaense. Pe scurt, Roque are o vastă experiență internă și internațională în ciuda vârstei pe care o are.

La începutul acestui an, Vitor Roque a condus atacul Braziliei la turneul sud-american U20. Atacantul a încheiat turneul ca cel mai bun marcator, cu șase goluri, iar în curând, în tricoul lui FC Barcelona, brazilianul va avea opțiunea de a-și transpune experiența de pe continentul natal în fotbalul european.

Conform AS, suma de transfer se ridică în jurul a 40 de milioane de euro și va fi plătită în trei tranșe.

Acesta este cel de-al patrulea jucător care sosește pe Camp Nou în această vară, după Ilkay Gundogan (venit de la Manchester City. liber de contract), Inigo Martinez (de la Athletico Bilbao, liber de contract) și Mikayil Faye (de la NK Kustosija, pentru 1,5 milioane de euro). 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă