Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că, începând de vineri şi până pe 9 iulie, candidaţii care doresc să urmeze programele de studii universitare de licenţă organizate de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” pot depune cererea de înscriere la concurs.
Potrivit unui comunicat al MAI, cererea-tip se transmite exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, însoţită, după caz, de consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.
Recrutarea candidaţilor se realizează de structurile de resurse umane ale unităţilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi de structurile de resurse umane din Aparatul Central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale şi specialităţii pentru care optează candidaţii – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate, informează Ministerul.
Candidaţii care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat sunt recrutaţi de structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române unde aceştia locuiesc, potrivit domiciliului/reşedinţei înscrise în cartea de identitate, menţionează sursa citată
Potrivit calendarului de desfăşurarea a concursului, documentele pentru constituirea dosarului de recrutare se depun până la data de 21 iulie. Evaluarea psihologică va avea loc până la data de 14 iulie, potrivit planificării întocmite de către unităţile cu atribuţii de recrutare.
Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidaţii declaraţi apt psihologic în intervalul 20 – 27 iulie (data operaţiunii bancare), pentru candidaţii declaraţi apt ca urmare a soluţionării contestaţiilor termenul fiind prelungit până la 28 iulie.
În ceea ce priveşte probele de concurs, MAI spune că evaluarea performanţelor fizice va avea loc în intervalul 18 – 24 august, în centrele zonale, iar evaluarea cunoştinţelor în intervalul 29 – 30 august, în aceleaşi centre.
În data de 31 august va avea loc afişarea rezultatelor la proba scrisă, iar în 31 august şi 1 septembrie (24 de ore de la afişarea rezultatelor) pot fi depuse contestaţii, exclusiv online.
Examinarea medicală (inclusiv soluţionarea contestaţiilor) va avea loc în intervalul 5 – 29 septembrie.
La data de 29 septembrie va avea loc afişarea rezultatelor finale ale candidaţilor declaraţi admis.
MAI menţionează că anul acesta la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Poliţie, programul de studii „Ordine şi siguranţă publică” au fost scoase la concurs, la învăţământ cu frecvenţă, 140 de locuri la specialitatea poliţie, 25 pentru poliţie de frontieră şi 25 specialitatea jandarmi, iar la învăţământ cu frecvenţă redusă, pentru cele 3 specializări au fost scoase 50 de locuri. Pentru programul de studii universitare „Drept”, specializările poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi au fost scoase la concurs 75 de locuri pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 100 pentru învăţământ la distanţă.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!