Londra și Marea Britanie se confruntă cu un val de căldură record ce amenință să perturbe viața normală a britanicilor.
Marea Britanie se pregătea pentru ca temperaturile să atingă 104 Farenheit (40C) pentru prima dată marți (19 iulie), după ce a înregistrat cea mai caldă noapte din istorie, forțând trenurile să se oprească, unele școli să se închidă și grădinile zoologice să hrănească animalele cu acadele mari de gheață.
Marea Britanie, care se poate lupta pentru a menține serviciile cheie de transport în condiții de căldură extremă sau zăpadă, a fost pusă în stare de alertă de „urgență națională”, deoarece temperaturile par să depășească recordul anterior de 38,7C înregistrat în 2019, potrivit Reuters.
Căldura a adus probleme de călătorie pe scară largă și solicitări de la operatorii de trenuri ca oamenii să folosească serviciul doar dacă este esențial.
Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că vor trece mulți ani până când Marea Britanie își va putea moderniza complet infrastructura pentru a face față temperaturilor mai ridicate.
Câmpurile Marii Britanii s-au pârjolit în timp ce țara se înăbușește în valul de căldură
Câmpurile Marii Britanii s-au pârjolit și uscat în timp ce țara se înăbușește în valul de căldură ce va aduce noi recorduri în curând.
Pământul verde și plăcut al Marii Britanii arăta cu siguranță uscat și neregulat luni (18 iulie), în timp ce națiunea se pregătea pentru temperaturi potențial record.
Peste 15 unități de pompieri din două comitate s-au confruntat cu un incendiu duminică seara (17 iulie), care a afectat 400 de acri de câmp și a întrerupt serviciile de tren pentru o perioadă.
Câmpurile Marii Britanii s-au pârjolit, iar țara este foarte aproape de cea mai fierbinte zi din istoria ei, ajungându-se la peste 40 de grade Celsius
Marea Britanie este pe cale să atingă cea mai fierbinte zi din istorie, temperaturile estimate să ajungă la 40 de grade Celsius pentru prima dată, forțând companiile de tren să anuleze serviciile și unele școli să se închidă, în timp ce miniștrii au îndemnat publicul să rămână acasă.
O mare parte a Europei se coace într-un val de căldură care a împins temperaturile către mijlocul celor 40 de grade Celsius (peste 110 Fahrenheit) în unele regiuni, cu incendii de pădure în zonele rurale uscate din Portugalia, Spania și Franța.
Guvernul Marii Britanii a declanșat o alertă de „urgență națională”, deoarece temperaturile de luni și marți sunt prognozate să depășească maxima anterioară de 38,7 C (102 F) înregistrată în Grădina Botanică a Universității Cambridge în 2019.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!