5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBlocuri de apartamente ale unor civili au fost bombardate în Harkov

Blocuri de apartamente ale unor civili au fost bombardate în Harkov

Obuzele au lovit joi clădiri de apartamente ce au fost bombardate la Harkov și în apropiere, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, au declarat martori oculari pentru Reuters.

Nu au existat victime confirmate în momentul în care apartamentul avariat din Harkov a fost filmat de echipa Reuters joi (24 februarie).

În Chuhuiv, în Oblastul Harkov, imaginile au arătat consecințele bombardamentului și au arătat flăcări de foc curgând de la ferestrele clădirii în timp ce pompierii se luptau pentru a le stinge, conform Reuters.

Aceste apartamente au fost bombardate la Harkov după ce forțele ruse au lansat o mare invazie militară în Ucraina

Forțele ruse au invadat Ucraina pe uscat, aer și mare, joi, în cel mai mare atac al unui stat împotriva altuia din Europa de la al Doilea Război Mondial.

Rachete rusești au căzut asupra orașelor ucrainene, iar Ucraina a raportat că mai multe coloane de trupe au trecut peste granițele sale în regiunile de est Cernihiv, Harkov și Lugansk. Trupele ruse au debarcat și pe mare în orașele-port Odesa și Mariupol din sud.

Starea de alertă a fost declarată în mai multe regiuni din Ucraina

Starea de alertă pune stăpânire pe mai multe regiuni din estul Ucrainei. Au fost mii de bombardamente în ultimele 48 de ore, iar unul dintre punctele de la frontiera din Donbas a fost închis.

Evacuări și bombardamente, sunt cuvintele care descriu cel mai bine situația din estul Ucrainei. Pentru că războiul cu separatiștii a reînceput și sunt bombardamente masive, Ucraina închide punctul de control din Donbas.

Acesta este unul dintre cele șapte puncte din regiunea estică Donbas controlate de separatiștii susținuți de Rusia.

Nu mai puțin de 1.700 de bombardamente au fost numărate în urmă cu două zile, iar în total vorbim despre mii de focuri care bagă spaima în populație.

Donețk și Lugansk sunt aproape părăsite, iar populația din aceste două regiuni merge în Rusia.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Țările care nu sărbătoresc Crăciunul și tradiții inedite din toată lumea

Crăciunul, celebrat pe 25 decembrie, este una dintre cele mai populare sărbători creștine la nivel global, marcând nașterea lui Iisus Hristos. Evenimentul nu este...

Eldorado Gold își vinde participația majoritară la Deva Gold: Licența pentru Certej, în centrul unei noi etape

Compania canadiană Eldorado Gold a anunțat vânzarea participației sale majoritare de 80,5% în Deva Gold, titulara licenței pentru exploatarea aurului, argintului și andezitului industrial...

Sfaturi esențiale pentru închirierea unei mașini în UE: Ce recomandă Centrul European al Consumatorilor

Orice neclaritate privind clauzele contractuale trebuie soluționată, înainte de semnarea contractului de închiriere Centrul European al Consumatorilor din România a publicat o serie de recomandări...
Ultima oră
Pe aceeași temă