14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un bărbat care a vrut să o omoare pe Regina Elisabeta...

VIDEO: Un bărbat care a vrut să o omoare pe Regina Elisabeta a pledat vinovat

Un bărbat prins cu o arbaletă încărcată în casa de la Castelul Windsor a Reginei Elisabeta a pledat vinovat vineri, 3 februarie, în fața unui tribunal londonez, pentru infracțiune prevăzută în Legea privind trădarea și amenințarea cu moartea a monarhului.

Jaswant Singh Chail, în vârstă de 21 de ani, din sudul Angliei, a spus: “Sunt aici pentru a o ucide regina”, atunci când a fost arestat.

El a fost găsit îmbrăcat în haine negre și purtând o glugă, o mască metalică și mănuși în incinta castelului din vestul Londrei, în jurul orei 8 dimineața, în ziua de Crăciun din 2021.

Regina Elisabeta a Marii Britanii, care a murit în septembrie anul trecut, se afla la castel în ziua incidentului, împreună cu fiul ei și acum regele Charles și alți membri apropiați ai familiei.

Procurorii au declarat că Chail a petrecut luni de zile plănuind atacul.

Odată intrat în incinta castelului, el a fost confruntat de un ofițer într-o zonă în care intrusul ar fi avut acces la camerele private.

Arbaleta recuperată avea potențialul de a provoca răni grave sau fatale.

Chail a înregistrat un video înainte de a intra în incinta castelului, pe care l-a trimis contactelor sale telefonice înainte de a fi arestat.

În acea înregistrare video, el a spus: “Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut și pentru ceea ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe Regina Elizabeth”.

“Aceasta este o răzbunare pentru cei care au murit în masacrul din 1919”, a adăugat Chail – o referire la momentul în care trupele coloniale britanice au împușcat mortal aproape 400 de sikhs în orașul lor sfânt Amritsar din nord-vestul Indiei.

Procurorii au declarat că au fost recuperate, de asemenea, dispozitive electronice care arată că Chail a aplicat anterior pentru locuri de muncă care l-ar fi apropiat de familia regală.

Prezent vineri (3 februarie) la Old Bailey din Londra, Chail a vorbit doar pentru a-și confirma numele și pentru a se declara vinovat.

Chail este prima persoană din ultimii 40 de ani care a fost condamnată în temeiul Legii privind trădarea din 1842.

Judecătorul a declarat că îl va condamna pe 31 martie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă